Ingrediente
Pentru două checuri
- 4 ouă medii
- 200 g zahăr tos
- 1 praf de sare
- 180 g ulei de floarea-soarelui
- 250 g lapte cu 3,5% grăsime
- 420 g făină
- 15 g praf de copt
- 1 lingură esență vanilie
- 1 linguriță coajă uscată de lămâie
- 1 kg amestec de fructe curățate și taiate cuburi (prune, piersici și nectarine)
Instructiuni
- Fructele sa fie coapte, dar cu coajă tare. Se spală, se taie în două, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cubulețe mai mari, se pun într-un vas încăpător și se dau deoparte.
- Se pornește cuptorul la 175 grade.
- Două tăvi cu dimensiuni de 10/30 cm se ung cu unt solid și se tapetează cu făină.
- Ouăle, un praf de sare și zahărul se mixează, până obținem o cremă deschisă la culoare și crescută în volum.
- Se adaugă uleiul în fir subțire, apoi laptele, iar la final se încorporează făina cernuta cu praful de copt. Se folosește mixerul la viteză mică. Adăugăm aromele și amestecăm cu spatula.
- Se toarnă 1/2 din compoziție în cele două tăvi și se nivelează, deci pentru fiecare tavă vom avea un sfert din compoziția de chec.
- Peste fructe se presară puțină făină și se scutură bine vasul, să pătrundă făină peste tot, iar cuburile de fructe să fie acoperite de aceasta.
- Peste compoziția din tăvi se așază jumătate din fructe, se continuă cu restul de compoziție, iar deasupra punem fructele rămase.
- Cu dosul unei linguri se apasă ușor, să pătrundă fructele în compoziția de chec.
- Se dau tăvile în cuptorul preîncălzit la 175 grade, timp de 50-60 minute, până când checurile trec testul scobitorii.
- Se scot tăvile din cuptor, se răstoarnă pe un blat de lemn, să iasă checurile, apoi se întorc pe o parte și pe alta, până se răcesc puțin. Tăvile fiind unse cu unt și tapetate cu făină, checurile vor ieși ușor din ele, în plus vor avea o aroma subtilă de unt.
- Se pudrează cu zahăr vanilat, dar acest pas este opțional.
- In poza de prezentare a ingredientelor se observa trei ouă, dar ulterior m-am răzgândit și am folosit patru.
- Checurile sunt delicioase, dulci-acrișoare de la fructe și destul de spornice, folosind ingrediente simple și la îndemână.
Comentarii