Ingrediente
- 10 albușuri (350 g)
- 300 g zahăr
- 380 g faina
- 400 g smantana cu 40% grăsime
- 150 g fulgi de ciocolata
- 10 g praf de copt
- 1 lingurița rasa cu sare
- 1 plic zahăr vanilat
Instructiuni
- Albușurile se mixează cu sarea. Când cresc in volum, se adauga 1/2 din cantitatea de zahăr, un plic de zahăr vanilat și se mixează in continuare, pana obținem o bezea ferma.
- Smântâna rece (se poate folosi frisca lichida neindulcita) se mizează cu restul de zahăr, doar pana începe sa capete volum.
- Peste albușurile spuma se adauga treptat frisca bătută. Se amesteca ușor cu spatula, cu mișcări de sus in jos, pentru a obtine o compoziție aerată.
- Acum pornim cuptorul la 200 grade.
- Forma se tapetează cu hârtie de copt (eu am folosit o forma rotundă cu diametrul de 30 cm).
- Făina se cerne cu praful de copt și se adauga treptat peste amestecul de albușuri și frisca. La fel, folosim spatula, încorporând făina cu mișcări ușoare.
- In compozitia obținută se pun fulgii de ciocolata, amestecand ușor, apoi se toarna in tava pregatita anterior.
- Se nivelează și se presara deasupra, puțin zahar tos.
- Se coace timp de 50-55 minute, la 200 grade, pana ce, checul trece testul scobitorii.
- Când este copt, se scoate din tava, se îndepărtează hârtia și se lasă la răcit pe un grătar.
- Se feliază rece.
- Este un chec foarte gustos, pufos și destul de spornic.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii