Ingrediente

  • 10 albușuri (350 g)
  • 300 g zahăr
  • 380 g faina
  • 400 g smantana cu 40% grăsime
  • 150 g fulgi de ciocolata
  • 10 g praf de copt
  • 1 lingurița rasa cu sare
  • 1 plic zahăr vanilat

Instructiuni

  • Albușurile se mixează cu sarea. Când cresc in volum, se adauga 1/2 din cantitatea de zahăr, un plic de zahăr vanilat și se mixează in continuare, pana obținem o bezea ferma.
  • Smântâna rece (se poate folosi frisca lichida neindulcita) se mizează cu restul de zahăr, doar pana începe sa capete volum.
  • Peste albușurile spuma se adauga treptat frisca bătută. Se amesteca ușor cu spatula, cu mișcări de sus in jos, pentru a obtine o compoziție aerată.
  • Acum pornim cuptorul la 200 grade.
  • Forma se tapetează cu hârtie de copt (eu am folosit o forma rotundă cu diametrul de 30 cm).
  • Făina se cerne cu praful de copt și se adauga treptat peste amestecul de albușuri și frisca. La fel, folosim spatula, încorporând făina cu mișcări ușoare.
  • In compozitia obținută se pun fulgii de ciocolata, amestecand ușor, apoi se toarna in tava pregatita anterior.
  • Se nivelează și se presara deasupra, puțin zahar tos.
  • Se coace timp de 50-55 minute, la 200 grade, pana ce, checul trece testul scobitorii.
  • Când este copt, se scoate din tava, se îndepărtează hârtia și se lasă la răcit pe un grătar.
  • Se feliază rece.
  • Este un chec foarte gustos, pufos și destul de spornic.