Albușurile se mixează cu sarea. Când cresc in volum, se adauga 1/2 din cantitatea de zahăr, un plic de zahăr vanilat și se mixează in continuare, pana obținem o bezea ferma.
Smântâna rece (se poate folosi frisca lichida neindulcita) se mizează cu restul de zahăr, doar pana începe sa capete volum.
Peste albușurile spuma se adauga treptat frisca bătută. Se amesteca ușor cu spatula, cu mișcări de sus in jos, pentru a obtine o compoziție aerată.
Acum pornim cuptorul la 200 grade.
Forma se tapetează cu hârtie de copt (eu am folosit o forma rotundă cu diametrul de 30 cm).
Făina se cerne cu praful de copt și se adauga treptat peste amestecul de albușuri și frisca. La fel, folosim spatula, încorporând făina cu mișcări ușoare.
In compozitia obținută se pun fulgii de ciocolata, amestecand ușor, apoi se toarna in tava pregatita anterior.
Se nivelează și se presara deasupra, puțin zahar tos.
Se coace timp de 50-55 minute, la 200 grade, pana ce, checul trece testul scobitorii.
Când este copt, se scoate din tava, se îndepărtează hârtia și se lasă la răcit pe un grătar.
Se feliază rece.
Este un chec foarte gustos, pufos și destul de spornic.
Comentarii