Ingrediente
- 370 g piure de banane
- 280 g făina
- 100 g unt topit
- 2 oua medii
- 100 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 100 g stafide fără zahăr
- 50 g caise uscate
- 100 g merisoare uscate fără zahăr
- 5 g praf de copt
- 5 g bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurița pudra naturală de vanilie
Instructiuni
- Încălzim cuptorul la 180 grade.
- Pregătim o tava de 30/10 cm, asezand in ea hârtie de copt.
- Praful de copt, bicarbonatul și făina se cern împreuna.
- Untul se topește, dar sa nu fie fierbinte.
- Stafidele și caisele se taie bucăți mici, iar merișoarele se lasă întregi, dar spălam bine înainte, toate fructele uscate.
- Intr-un vas inalt se pun bananele curățate de coaja și se pasează cu blenderul vertical, obținând un piure, care trebuie sa cântărească 370 grame.
- Se adauga untul topit, apoi iaurtul și ouale pe rând, încorporând fiecare ingredient tot cu blenderul.
- Se pun fructele uscate și le amestecam in compozitia făcută pana acum.
- Cu o spatula incorporam amestecul de făina cernut, adăugându-l in trei etape.
- Se toarnă compozitia in tava pregatita și se da la cuptor, pana checul trece testul scobitorii, aproximativ 50 minute.
- Se scoate din tava, se îndepărtează hârtia și se lasa la răcit pe un grătar.
- Este un chec cu miez moale, pufos, puțin umed și destul de dulce. Nu am folosit sare in compoziție.
Comentarii