Ingrediente

  • 370 g piure de banane
  • 280 g făina
  • 100 g unt topit
  • 2 oua medii
  • 100 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 100 g stafide fără zahăr
  • 50 g caise uscate
  • 100 g merisoare uscate fără zahăr
  • 5 g praf de copt
  • 5 g bicarbonat de sodiu 
  • 1/2 lingurița pudra naturală de vanilie

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 180 grade.
  • Pregătim o tava de 30/10 cm, asezand in ea hârtie de copt.
  • Praful de copt, bicarbonatul și făina se cern împreuna.
  • Untul se topește, dar sa nu fie fierbinte.
  • Stafidele și caisele se taie bucăți mici, iar merișoarele se lasă întregi, dar spălam bine înainte, toate fructele uscate.
  • Intr-un vas inalt se pun bananele curățate de coaja și se pasează cu blenderul vertical, obținând un piure, care trebuie sa cântărească 370 grame.
  • Se adauga untul topit, apoi iaurtul și ouale pe rând, încorporând fiecare ingredient tot cu blenderul.
  • Se pun fructele uscate și le amestecam in compozitia făcută pana acum.
  • Cu o spatula incorporam amestecul de făina cernut, adăugându-l in trei etape.
  • Se toarnă compozitia in tava pregatita și se da la cuptor, pana checul trece testul scobitorii, aproximativ 50 minute.
  • Se scoate din tava, se îndepărtează hârtia și se lasa la răcit pe un grătar.
  • Este un chec cu miez moale, pufos, puțin umed și destul de dulce. Nu am folosit sare in compoziție.