Ideal ar fi, sa se folosească robotul de bucatarie pentru mixat ouale, aceasta operație facandu-se timp de 10-12 minute. In lipsa acestuia se folosește mixerul.
Se mixează ouale cu sarea și zaharul, pana cresc in volum și devin cremoase.
Se incorporeaza uleiul in fir subțire, apoi se adauga iaurtul.
Mixam in continuare, dar la viteza mică, adăugând 1/2 din cantitatea de făina.
Se amesteca restul de faina cu praful de copt și se adauga in compozitia obținută. Se incorporeaza ușor cu o spatula, fără sa folosim mixerul.
Peste cacao se toarnă treptat lapte rece, pana obținem un sos consistent (va arată la fel ca ciocolata topita).
Din compozitia de chec punem un sfert in alt vas, in care vom adauga sosul de cacao, esența de rom si le amestecam usor cu spatula.
In compozitia rămasă vom adauga vanilie (esenta, pasta, gel… ce avem la îndemâna).
Încălzim cuptorul la 175 grade.
Pregătim o tava cu diametrul de 30/10 cm, asezand in ea hârtie de copt.
Turnam compozițiile in tava in felul urmator: incepem din mijlocul tavii unde punem doua linguri compozitie galbena, peste ea punem o lingura compozitie maro, continuam cu doua linguri compozitie galbena, apoi o lingura din cea maro, pana terminam cele doua compozitii de chec.
La final se bate tava ușor de masa, pentru a uniformiza compozitia.
Se da tava in cuptorul preîncălzit la 175 grade, timp de 45-50 minute, făcând testul scobitorii pentru siguranța.
Checul copt se scoate din tava, se îndepărtează hârtia și se asaza pe un grătar, pentru a se raci, întorcând checul pe o parte, apoi pe alta, pana se răcește complet.
Checul are o textura puțin umeda, dar totuși pufoasa.
Comentarii