200 g amestec de fructe uscate (nuci, alune, stafide, merisoare, cirese confiate, etc…)
2 pliculețe zahăr vanilat
1 praf de sare
1 lingurița pudra de coaja uscata de portocale
Instructiuni
Pregătim și cântărim ingredientele.
Untul se topește, se adauga coaja de portocale, se amesteca și se lasă la răcit.
Fructele se toaca mărunt.
Încălzim cuptorul la 170 grade.
Pregătim o tava de chec (30/10 cm) si o tapetam cu hârtie de copt.
In vasul robotului se pun albușurile și un praf de sare. Se mixează, pana încep sa facă vârfuri, se pune zaharul tot odata și zaharul vanilat, si mixam, pana obținem o bezea ferma, lucioasa, tare și densa.
Lasam mixerul deoparte, iar cu spatula, incorporam făina, mixul de fructe și 1/2 din cantitatea de unt, puse toate odata.
După ce le-am incorporat, turnam restul de unt și amestecam ușor.
Se toarnă compozitia in tava pregatita înainte.
Se coace la 170 grade, caldura sus-jos+ ventilatie, timp de 35-40 minute. In primele 25 de minute, nu se deschide usa cuptorului. Se face testul scobitorii, sa fim siguri, ca avem checul copt.
Se scoate tava din cuptor și se lasă checul încă 5 minute in tava, apoi se asaza pe un grătar, sa se răcească, îndepărtând hârtia de copt. La fiecare 5 minute, se întoarce checul pe laterale, de pe o parte, pe alta, pana se răcește complet.
Se feliază cu cutitul zimțat de pâine, dar când este rece.
Este un chec foarte gustos, aromat, fraged și fără a fi umed la mijloc.
Comentarii