Ingrediente

  • 175 g albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • 125 g unt cu 82% grăsime
  • 100 g făina
  • 200 g amestec de fructe uscate (nuci, alune, stafide, merisoare, cirese confiate, etc…)
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurița pudra de coaja uscata de portocale

Instructiuni

  • Pregătim și cântărim ingredientele.
  • Untul se topește, se adauga coaja de portocale, se amesteca și se lasă la răcit.
  • Fructele se toaca mărunt.
  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Pregătim o tava de chec (30/10 cm) si o tapetam cu hârtie de copt.
  • In vasul robotului se pun albușurile și un praf de sare. Se mixează, pana încep sa facă vârfuri, se pune zaharul tot odata și zaharul vanilat, si mixam, pana obținem o bezea ferma, lucioasa, tare și densa.
  • Lasam mixerul deoparte, iar cu spatula, incorporam făina, mixul de fructe și 1/2 din cantitatea de unt, puse toate odata.
  • După ce le-am incorporat, turnam restul de unt și amestecam ușor.
  • Se toarnă compozitia in tava pregatita înainte.
  • Se coace la 170 grade, caldura sus-jos+ ventilatie, timp de 35-40 minute. In primele 25 de minute, nu se deschide usa cuptorului. Se face testul scobitorii, sa fim siguri, ca avem checul copt.
  • Se scoate tava din cuptor și se lasă checul încă 5 minute in tava, apoi se asaza pe un grătar, sa se răcească, îndepărtând hârtia de copt. La fiecare 5 minute, se întoarce checul pe laterale, de pe o parte, pe alta, pana se răcește complet.
  • Se feliază cu cutitul zimțat de pâine, dar când este rece.
  • Este un chec foarte gustos, aromat, fraged și fără a fi umed la mijloc.