Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 60 g indulcitor (eritritol)
  • 150 g iaurt grecesc 2% grăsime
  • 90 g tarate ovăz (6 linguri)
  • 30 g tarate Pshillium (3 linguri)
  • 75 g lapte praf degresat
  • 45 g fructe goji uscate
  • 48 g nucă măcinată
  • 1 praf de copt
  • 1 linguriță esență la alegere

Instructiuni

  • Taratele de ovăz și pshillium se macină, apoi se amestecă împreună cu laptele praf, fructele goji, miezul de nucă măcinat și praful de copt. Se dă deoparte.
  • Ouăle se mixează foarte bine cu un praf de sare, apoi se pune îndulcitorul, mixând, până obținem o cremă pufoasă și aerată (7-8 minute).
  • Se încorporează iaurtul, mixând scurt, la viteză mică.
  • La final se pune amestecul uscat. Se mixează la viteză mică, doar cat se încorporează în crema obținută pana acum. Compoziția va fi moale, dar se dă deoparte 6-7 minute, sa se umfle taratele, compoziția devenind destul de groasă. În acest timp se pornește cuptorul la 175 grade și se pregătește o tavă de chec de 10/30 mm, tapetând-o cu hârtie de copt.
  • Se toarnă compoziția în tavă și se nivelează.
  • Se dă tava în cuptor timp de 35-37 minute, la temperatura de 175 grade, fără ventilație.
  • Checul este copt, când trece testul scobitorii.
  • Se scoate din tava, îndepărtând hârtia de copt, iar checul se lasă la răcit pe un grătar, întorcându-l pe o parte și pe alta, până se răcește complet.
  • Se cântărește și se împarte în 3 sau 6 părți, în funcție de cantitatea de tarate, care dorim, să le consumăm în ziua respectivă. Checul nu conține tolerate, iar miezul de nucă înlocuiește uleiul de măsline din croazieră (16 g nucă=1 lingură ulei de măsline), deci 48 g folosite la chec înlocuiesc 3 linguri ulei de măsline (porția pentru trei zile de croazieră).