Ingrediente
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 100 g zahăr
- 80 ml ulei
- 100 g suc de portocale ( zeama unei portocale)
- 200 g făina
- 7 g praf de copt
- 1 lingurița rasa de coaja uscata de portocale
- 25 g fulgi de migdale (optional)
In plus
- Unt+ făina pentru tapetat tava
Instructiuni
- Încălzim cuptorul la 175 grade.
- Tapetam cu unt, apoi cu făina o tava cu diametrul de 30/10 cm. Se poate folosi hârtie de copt, insa prefer unt la tapetat, întâi ca da aroma checului, in al doilea rând, miroase foarte bine a unt in bucatarie, cand începe, checul sa se coacă.
- Un bolul mixerului, sau al robotului de bucatarie (am folosit eu), punem ouale, un praf de sare și zaharul. Mixam ingredientele, la viteza mare, măcar 7-8 minute, pana cresc vizibil in volum.
- Pe rând se adauga uleiul, sucul și coaja de portocale, mixând după fiecare ingredient.
- Reducem viteza aparatului folosit la treapta întâi și incorporam faina cernută cu praful de copt.
- Se toarnă compozitia, care arata ca cel de clătite, puțin mai groasa, in tava și se presara deasupra fulgi de migdale.
- Se da tava la cuptor și se coace timp de 45 minute. Dacă fulgii de migdale se rumenesc prea repede, in ultimele 10 minute, tava se acoperă cu hârtie de copt.
- Se face testul scobitorii după 40 minute și dacă scobitoarea o scoatem uscata, atunci și checul este copt, dacă nu, se mai lasă cinci minute in cuptor.
- Checul se scoate din tava și se lasă la răcit pe un grătar.
- Este aromat, pufos, nu este înecăcios, se face rapid si cu ingrediente la îndemâna, mai ales, ca e sezonul portocalelor. Dacă nu aveți coaja uscata de portocale, se poate pune razatura, dar sa avem grija, portocala sa aibe coaja netratată.
Comentarii