Ingrediente

  • 155 g albus de ou
  • 45 g indulcitor (xilitol)
  • 60 g tarate ovaz (4 linguri)
  • 20 g cacao degresată, sub 1% grăsime 
  • 30 g fructe goji
  • 1 praf de sare

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 175 grade.
  • Tapetam cu hârtie de copt umezita cu apa, o tava cu diametrul de 20/10 cm.
  • Taratele, cacaua și fructele goji se amesteca împreuna.
  • Albușurile se bat spuma cu un praf de sare. Când încep, sa facă vârfuri, se adauga indulcitorul și se mixează pana, obținem o bezea ferma, care rămâne pe paletele mixerului.
  • Se adauga ingredientele uscate o data și se amesteca ușor cu spatula, pana obținem o compoziție aerată și omogena.
  • Se toarnă in tava, se nivelează și se da la cuptor pentru 20 minute, fără a deschide usa cuptorului.
  • Se oprește focul, se deschide usa cuptorului, fixând-o cu o coada de lingurița, iar tava se lasă încă 10 minute.
  • Se scoate din cuptor, se ridica checul cu tot cu hârtie, iar cu ajutorul unui cuțit se desprinde hârtia de pe margini.
  • Checul se pune pe un blat de lemn, întorcând-o pe o parte și pe alta, pana aproape se răcește.
  • Se cântărește checul și se împarte in doua, pentru doua zile de croaziera, sau in trei portii, pentru trei zile de atac, având cantitatea de tarate și fructe goji asigurate pentru zilele respective.
  • Dacă îl pregătiți pentru faza de atac, se pot pune 4,5 linguri tarate ovaz, pentru întreaga cantitate de tarate necesare celor trei zile (1,5 linguri tarate ovaz/zi obligatoriu).
  • Checul este gustos, pufos, fructele goji ii dau o tenta acruta, iar mijlocul nu este deloc umed.
  • Optional, checul se pudreaza cu indulcitor pudra, sau lapte praf degresat.