Ingrediente

  • 8 cartofi potriviți ca mărime
  • 1 ceapa
  • 1 gogoșar proaspăt 
  • 4 linguri ulei
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde tocat( eu am folosit pătrunjel uscat)

Instructiuni

  • Cartofii se spală bine și se fierb întregi, necurățați, in apa cu putina sare. Se verifica, dacă sunt fierți, introducând o furculița in mijlocul cartofului, iar dacă intra ușor, înseamnă ca sunt gata. Timpul de fierbere depinde de mărimea cartofilor și de soiul lor, cei roșii fierb mai greu. Este indicat sa folosim cartofi, cam de aceeași mărime.
  • Cartofii fierți se scot din apa și se lasă la răcit, apoi se curată de coaja și se taie felii groase.
  • Intr-o tigaie antiaderenta se pune uleiul, ceapa tocata, gogasul curățat și tăiat felii subtiri, un praf de sare și 1/2 pahar cu apa. Se acoperă tigaia și se lasă legumele la innabusit, pana scade apa, iar ceapa devine translucida.
  • Se adauga peste legume feliile de cartofi și se gătesc la foc mediu. Se amesteca ușor, sau încercam, sa învârtim cartofii in tigaie, folosind aceeași metoda ca la clătite, scuturand tigaia cu mișcări scurte și incercand sa întoarcem cartofii. Dacă folosim o lingura, amestecam cu grija, sa nu-i sfaramam. Gătim cartofii timp de 10-15 minute. 
  • Se condimentează cu sare, piper, iar deasupra presaram pătrunjel verde, sau uscat, cum am folosit eu.
  • Se servește ca atare, fiind mâncare de post, sau garnitura, alături de friptura.