Ingrediente

  • 1 kg cartofi noi
  • Sare,piper
  • 50-60 ml ulei

Instructiuni

  • Cartofii se spala foarte bine( se freaca foarte bine coaja cu un burete de bucatarie, folosind partea aspra a buretelui).
  • Cartofii mici se lasă întregi, cei mai marisori se taie in 2 sau 4 bucăți.
  • Se pun intr-un vas, se presara piper și sare, se adauga ulei și le amestecam împreuna.
  • In tava se pune hârtie de copt, se asaza cartofii( dacă se poate intr-un singur strat), așezăm o hârtie de copt peste cartofi și dam tava la cuptor pentru 20 minute, 175 grade.
  • Se îndepărtează hârtia și se lasă tava in cuptor, pana cartofii sunt rumeniți.
  • Se iau cu paleta din tava și se pun pe farfurie,sau bol.
  • Se servesc cât sunt calzi, simpli, sau garnitura la friptura.