Ingrediente
- 1 kg cartofi noi
- Sare,piper
- 50-60 ml ulei
Instructiuni
- Cartofii se spala foarte bine( se freaca foarte bine coaja cu un burete de bucatarie, folosind partea aspra a buretelui).
- Cartofii mici se lasă întregi, cei mai marisori se taie in 2 sau 4 bucăți.
- Se pun intr-un vas, se presara piper și sare, se adauga ulei și le amestecam împreuna.
- In tava se pune hârtie de copt, se asaza cartofii( dacă se poate intr-un singur strat), așezăm o hârtie de copt peste cartofi și dam tava la cuptor pentru 20 minute, 175 grade.
- Se îndepărtează hârtia și se lasă tava in cuptor, pana cartofii sunt rumeniți.
- Se iau cu paleta din tava și se pun pe farfurie,sau bol.
- Se servesc cât sunt calzi, simpli, sau garnitura la friptura.
 
							 
					 
                                 
                                
Comentarii