Ingrediente

9 cartofi potriviți 
4 linguri ulei
4-5 căței usturoi
1 ardei gras
100 g bacon
2 căni apa
Rozmarin,sare, piper
Pătrunjel tocat
Cașcaval

Instructiuni

Pentru acest preparat am folosit cartofi roșii, pentru ca nu se sfărâmă la fiert, rămânând întregi.
Cartofii curatati de coaja, se spală , se fac 3-4 crestături cu cuțitul in lungul cartofului și se fierb 15- 20 minute,in apa cu putina sare.Cu o scobitoare verificăm , daca sunt cartofii înmuiați la mijloc, nu complet, ci doar pe jumătate.
Intr-un vas yena punem uleiul, așezăm cartofii fiert pe jumătate, presaram rozmarin ( sau orice condiment preferam: busuioc, cimbru, boia, coriandru) și piper, adăugăm ardeiul tăiat fasii, baconul tăiat mai mărunt, adăugăm apa, cât sa fie cartofii pe 1/3 cuprinși de apa, așezăm capacul vasului și-l dam la cuptor, la 180 grade, pana ce cartofii sunt pătrunși bine și apa s-a evaporat din vas.
Presaram cartofii cu cașcaval ras și lasam vasul in cuptor, fără capac, pana se topește cașcavalul.
Se servește cu pătrunjel verde tocat, suplimentar cașcaval ras in farfurie, dar aceste variante sunt optionale( depinde de gustul fiecăruia).
Ar fi bine,cartofii sa fie serviți la o masa, după ce se răcesc și reîncălziti,nu mai sunt așa gustoși .