Ingrediente

  • 400 ml lapte semidegresat
  • 3 oua
  • 40 g indulcitor (xilitol)
  • 6 g făina konjac 
  • 5 g sare
  • 1 lingurița pudra de vanilie
  • 1 pachet spaghetti din konjac fără clatire

Topping (optional)

  • Dulceața sau piure de fructe mici (afina, zmeura, căpșuni, coacăze, mure, goji, etc… permise in dieta)

Instructiuni

  • Intr-un vas se amesteca 100 ml lapte rece și cele 6 grame de făina konjac. Se lasă la hidratat, pana ce devine totul o pasta gelatinoasa, mai tare.
  • In alt vas se pun doar gălbenușurile, restul de lapte (300 ml), aromele, 20 g indulcitor (din totalul de 40 g), sare și făina de konjac hidratată.
  • Se amesteca cu telul și se pune la foc mic, pana începe sa fiarbă, se ingroasa, iar konjacul este dizolvat. Permanent se amesteca cu telul, folosind focul mic.
  • Când obtinem consistenta unei budinci, se transfera intr-un vas mai mare, iar cu blenderul vertical se pasează, pana obtinem o pasta fina.
  • Se pune folie alimentara (eu am folosit o punga) direct pe budinca și se lasă la răcit.
  • Spaghetele se pun intr-o sita, se clătesc cu apa rece și se scurteaza, folosind o foarfeca. Se lasă in sita, sa se scurga foarte bine.
  • Când budinca este rece, se porneste cuptorul la 170 grade, o tava cu diametrul de 18 cm se căptușește cu hârtie de copt umezita, iar albușurile se bat spuma cu restul de indulcitor (20 g).
  • Se adauga 1/2 din albușurile bătute peste budinca rece și se mixează. Restul de albușuri se incorporeaza, folosind spatula de silicon.
  • Se adauga pastele scurse și se amesteca ușor.
  • Compoziția se toarnă in tava, se nivelează și se in cuptorul fierbinte, timp de 50 minute, pana se rumenește deasupra. In cuptor budinca va creste, apoi se va lasă.
  • Oprim caldura, intredeschidem usa cuptorului si lasam tava încă 10-15 minute.
  • Se scoate din tava cu tot cu hârtie si se asaza pe o farfurie. 
  • Se trage hârtia de sub budinca, rupând doua margini paralele a hârtiei de copt, pana in dreptul budincii, apoi cu palmele tragem cele doua capete spre exterior, budinca fiind moale, nu se poate întoarce.
  • Se lasă la răcit complet pe farfurie, când se întărește și se feliază.
  • După ce am terminat budinca, ma gândeam, cum as fi putut, s-o adaptez pentru atac, fără sa folosesc apa in loc de lapte. Ideea mi-a venit târziu, ca puteam, sa obțin lapte, sau cel puțin culoarea albă a laptelui, amestecand lapte praf degresat cu apa și cu topping din dulceața de goji. Dar era deja prea târziu!
  • In dieta Dukan,fără topping  de fructe mici, sau cu dulceața de goji, se consuma din croaziera, insa cu dulceața de fructe mici, obținem un dulce cu tolerat.
  • Pentru faza de atac nu se consuma lapte degresat, in cazul in care va gândiți, sa-l folositi, acesta fiind permis 3-4 linguri/zi.