Ingrediente

  • 3-4 pere dulci
  • 2 oua
  • 120 g unt topit
  • 150 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 200 g făina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurița extract sau pudra naturală de vanilie
  • 15 g sirop de agave (optional)
  • Afine (optional)

Instructiuni

  • Pregătim din pere un fel de gem, care îl vom lasă, sa se răcească la temperatura camerei. Perele se curată de coaja, se dau pe răzătoarea mare și se pun la fiert, pana scade sucul, având consistenta unui gem. Se lasă la răcit, se gusta, iar dacă perele nu au fost suficient de dulci, se adauga sirop de agave. Gemul obținut a cântarit 240 g.
  • Se încălzește untul, doar cât se topește si la fel, se lasa la răcit.
  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Intr-un bol se pun ouale si se mixează. Se adauga pe rând iaurtul, untul , piureul de pere, extractul de vanilie, făina și praful de copt cernute împreuna, mixând după fiecare ingredient, doar cât se incorporeaza in compoziție.
  • Se umplu formele de brioșe pe 3/4, se pun câteva afine, care le vom împinge puțin in compoziție si se dau la cuptor, la 170 grade, timp de 50 minute, sau pana trec testul scobitorii.
  • Se scot din forme si se lasă la răcit pe un grătar.
  • Formele de brioșe folosite, sunt de silicon, având aproape 8 cm in diametru, partea de sus.
  • Sunt destul de dulci și aromate, deci siropul de agave este optional, in funcție de dulceața perelor.
  • Afinele le-am adăugat pentru un plus de culoare și gust.
  • Sare nu am folosit, untul având 82% grăsime și 0,1% sare.