Intr-un vas se pun măruntaiele date prin mașina de tocat, ceapa taiata mărunt, uleiul și o lingurița cu sare. Se gătesc la foc mic, pana se evapora lichidul lăsat de maruntaie și obținem o pasta consistenta.
Se lasă la răcit, apoi se transfera intr-un bol.
Dovlecelul se curată de coaja, se da prin răzătoarea mică, apoi se scurge de zeama care o lasa si se pune in bolul cu carne, unde adaugam si morcovul curățat si răzuit fin.
Peste acestea se pun ouale bătute lejer cu furculița, smantana si pătrunjelul.
Se amesteca toate ingredientele, iar in funcție de cât de bine, am scurs dovlecelul, punem pesmet, pentru a lega compozitia.
Se pune sare si piper după gust si se lasa deoparte, cât pregătim formele.
Încălzim cuptorul la 180 grade.
Topim un cub de unt si in fiecare forma de brioșă (eu am folosit de silicon) se pune o lingurița de unt.
Punem compozitia in forme, cu ajutorul unei linguri. Le umplem cam pe 3/4.
Formele se asaza pe o tava, pentru a avea stabilitate in cuptor, apoi se da tava la copt, la 180 grade, timp de 50-55 minute, făcând si testul cu scobitoarea, pentru siguranța.
Se scot din forme si se lasa la răcit pe un blat de lemn.
Sunt moi, delicioase si merg foarte bine alături de ketchup, sau sos de iaurt.
Comentarii