Ingrediente
- 300 g maruntaie de pasare (pipote, ficat, inimi)
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 1 morcov mare
- 1 dovlecel mediu
- 120 g smantana cu 40% grăsime
- 2 oua
- 50 g pesmet
- Sare, piper, pătrunjel verde
Instructiuni
- Intr-un vas se pun măruntaiele date prin mașina de tocat, ceapa taiata mărunt, uleiul și o lingurița cu sare. Se gătesc la foc mic, pana se evapora lichidul lăsat de maruntaie și obținem o pasta consistenta.
- Se lasă la răcit, apoi se transfera intr-un bol.
- Dovlecelul se curată de coaja, se da prin răzătoarea mică, apoi se scurge de zeama care o lasa si se pune in bolul cu carne, unde adaugam si morcovul curățat si răzuit fin.
- Peste acestea se pun ouale bătute lejer cu furculița, smantana si pătrunjelul.
- Se amesteca toate ingredientele, iar in funcție de cât de bine, am scurs dovlecelul, punem pesmet, pentru a lega compozitia.
- Se pune sare si piper după gust si se lasa deoparte, cât pregătim formele.
- Încălzim cuptorul la 180 grade.
- Topim un cub de unt si in fiecare forma de brioșă (eu am folosit de silicon) se pune o lingurița de unt.
- Punem compozitia in forme, cu ajutorul unei linguri. Le umplem cam pe 3/4.
- Formele se asaza pe o tava, pentru a avea stabilitate in cuptor, apoi se da tava la copt, la 180 grade, timp de 50-55 minute, făcând si testul cu scobitoarea, pentru siguranța.
- Se scot din forme si se lasa la răcit pe un blat de lemn.
- Sunt moi, delicioase si merg foarte bine alături de ketchup, sau sos de iaurt.
Comentarii