Ingrediente

  • 300 g maruntaie de pasare (pipote, ficat, inimi)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel mediu
  • 120 g smantana cu 40% grăsime
  • 2 oua
  • 50 g pesmet
  • Sare, piper, pătrunjel verde

Instructiuni

  • Intr-un vas se pun măruntaiele date prin mașina de tocat, ceapa taiata mărunt, uleiul și o lingurița cu sare. Se gătesc la foc mic, pana se evapora lichidul lăsat de maruntaie și obținem o pasta consistenta.
  • Se lasă la răcit, apoi se transfera intr-un bol.
  • Dovlecelul se curată de coaja, se da prin răzătoarea mică, apoi se scurge de zeama care o lasa si se pune in bolul cu carne, unde adaugam si morcovul curățat si răzuit fin.
  • Peste acestea se pun ouale bătute lejer cu furculița, smantana si pătrunjelul.
  • Se amesteca toate ingredientele, iar in funcție de cât de bine, am scurs dovlecelul, punem pesmet, pentru a lega compozitia.
  • Se pune sare si piper după gust si se lasa deoparte, cât pregătim formele.
  • Încălzim cuptorul la 180 grade.
  • Topim un cub de unt si in fiecare forma de brioșă (eu am folosit de silicon) se pune o lingurița de unt.
  • Punem compozitia in forme, cu ajutorul unei linguri. Le umplem cam pe 3/4.
  • Formele se asaza pe o tava, pentru a avea stabilitate in cuptor, apoi se da tava la copt, la 180 grade, timp de 50-55 minute, făcând si testul cu scobitoarea, pentru siguranța.
  • Se scot din forme si se lasa la răcit pe un blat de lemn.
  • Sunt moi, delicioase si merg foarte bine alături de ketchup, sau sos de iaurt.