Ingrediente

  • 400 g făina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml iaurt natural cu 3,5% grăsime 
  • 170 g zahăr
  • 2 oua
  • Un plic praf de copt
  • Un plic zahăr vanilat
  • Un praf de sare
  • 300 g bobițe struguri fără sâmburi 

Instructiuni

  • Se spală bobinele de struguri, se usucă cu servetele de hârtie și se taie bucăți mai mici.
  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade.
  • Faina și praful de copt se amesteca împreuna.
  • Se mixează ouale cu zaharul ,zahăr vanilat și sarea, pana devin spumoase și deschise la culoare. Se toarnă ulei treptat și se adauga iaurtul. La final se pune făina amestecată cu praful de copt și se omogenizează.
  • Se pune cate o lingura de compoziție in fiecare forma de briose( eu am folosit cele de silicon), se pun boabe de struguri, apoi  umplem formele cu compoziție, sa fie pe 3/4, iar deasupra așezăm încă un rând de struguri, care le introducem in compoziție, sa nu rămână deasupra.
  • Se coc la foc moderat (175 grade), aproximativ 40 minute, pana trec testul scobitorii.
  • Se scot din cuptor, la lasă 1-2 minute, sa se răcească puțin in forme, ca sunt fierbinti, apoi se scot si se lasă la răcit pe un grătar.
  • Eu am folosit 8 forme de silicon mari cu diametrul de 6 cm la baza si 8 cm la partea superioară, iar pentru ca nu mi-au ajuns, am pus restul de compoziție in trei forme mai mici.
  • Sunt niște brioșe foarte gustoase, nu sunt innecacioase si se fac cu ingrediente simple, la îndemâna oricui.