Ingrediente
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 1 fir de praz
- 1 legătura pătrunjel
- 3 buchetele de conopida
- 3 oua
- 100 g smantana
- 40 g unt fără sare
Instructiuni
- Morcovii se curată și se dau pe răzătoarea mare ( cântăriți au fost 160 g).
- Dovlecelul curățat și dat pe răzătoarea mare, se tine la scurs intr-o sita, apoi se strânge in mâna, pentru a elimina din apa (170 g au cantarit, gata scurși).
- Ouăle se separa, iar albușurile se bat spuma.
- Intr-un vas se pun: morcovii, dovlecelul, conopida tăiată mărunt , pătrunjelul tocat, bucata de praz tăiată mărunt, doar partea albă si circa 15 cm din ea, gălbenușurile, smantana și untul moale.
- Le amestecam bine, apoi adăugăm spuma de albus si-l incorporam cu spatula.
- Încălzim cuptorul la 170 grade.
- Umplem formele de brioșe cu acest amestec si le dam la cuptor, timp de 45 minute, la 170 grade.
- Dacă observam ca, legumele se rumenesc prea tare deasupra, punem peste brioșe o coala de hârtie de copt.
- Se scot din forme si se răcesc pe un blat de lemn.
- Briosele reci se pot așeza in hârtii speciale , dar este optional.
- Pentru brioșe mai dietetice, se înlocuiește smantana cu iaurt semidegresat tip grecesc, iar untul se poate înlocui cu 2-3 linguri ulei de masline.
Comentarii