Morcovii se curată și se dau pe răzătoarea mare ( cântăriți au fost 160 g).
Dovlecelul curățat și dat pe răzătoarea mare, se tine la scurs intr-o sita, apoi se strânge in mâna, pentru a elimina din apa (170 g au cantarit, gata scurși).
Ouăle se separa, iar albușurile se bat spuma.
Intr-un vas se pun: morcovii, dovlecelul, conopida tăiată mărunt , pătrunjelul tocat, bucata de praz tăiată mărunt, doar partea albă si circa 15 cm din ea, gălbenușurile, smantana și untul moale.
Le amestecam bine, apoi adăugăm spuma de albus si-l incorporam cu spatula.
Încălzim cuptorul la 170 grade.
Umplem formele de brioșe cu acest amestec si le dam la cuptor, timp de 45 minute, la 170 grade.
Dacă observam ca, legumele se rumenesc prea tare deasupra, punem peste brioșe o coala de hârtie de copt.
Se scot din forme si se răcesc pe un blat de lemn.
Briosele reci se pot așeza in hârtii speciale , dar este optional.
Pentru brioșe mai dietetice, se înlocuiește smantana cu iaurt semidegresat tip grecesc, iar untul se poate înlocui cu 2-3 linguri ulei de masline.
Comentarii