Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 fir de praz 
  • 1 legătura pătrunjel
  • 3 buchetele de conopida
  • 3 oua
  • 100 g smantana
  • 40 g unt fără sare

Instructiuni

  • Morcovii se curată și se dau pe răzătoarea mare ( cântăriți au fost 160 g).
  • Dovlecelul curățat și dat pe răzătoarea mare, se tine la scurs intr-o sita, apoi se strânge in mâna, pentru a elimina din apa (170 g au cantarit, gata scurși).
  • Ouăle se separa, iar albușurile se bat spuma.
  • Intr-un vas se pun: morcovii, dovlecelul, conopida tăiată mărunt , pătrunjelul tocat, bucata de praz tăiată mărunt, doar partea albă si circa 15 cm din ea, gălbenușurile, smantana și untul moale.
  • Le amestecam bine, apoi adăugăm spuma de albus si-l incorporam cu spatula.
  • Încălzim cuptorul la 170 grade.
  • Umplem formele de brioșe cu acest amestec si le dam la cuptor, timp de 45 minute, la 170 grade.
  • Dacă observam ca, legumele se rumenesc prea tare deasupra, punem peste brioșe o coala de hârtie de copt.
  • Se scot din forme si se răcesc pe un blat de lemn.
  • Briosele reci se pot așeza in hârtii speciale , dar este optional.
  • Pentru brioșe mai dietetice, se înlocuiește smantana cu iaurt semidegresat tip grecesc, iar untul se poate înlocui cu 2-3 linguri ulei de masline.