Ingrediente

  • 120 g unt moale
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahăr
  • 2 oua
  • 240 g iaurt natural
  • 300 g făina
  • 1 praf de copt
  • Esența de vanilie
  • 100 g fulgi de ciocolata cu lapte

Instructiuni

  • Se încălzește cuptorul la 190 grade.
  • Făina și praful de copt se cern împreuna.
  • Untul moale, la temperatura camerei, se mixează cu un praf de sare, se adauga zaharul și continuam, sa mixam, pana untul devine spumos. Se incorporeaza pe rând ouale, iaurtul, aromele și la final făina cernută, folosind mixerul.
  • In compozitia obținută se adauga fulgii de ciocolata și se amesteca ușor cu o spatula.
  • Se umplu formele de brioșe pe 3/4 cu compozitia obținută , se presara câțiva fulgi de ciocolata și deasupra fiecărei brioșe, apoi se dau in cuptorul preîncălzit, la 190 grade, timp de 28-30 minute.
  • Briosele coapte se răcesc pe un grătar.
  • Au rezultat 16 brioșe potrivite ca mărime, folosind o tava specială cu 12 bucăți, in care am asezat hârtii pentru brioșe și patru forme de silicon, in care nu a fost nevoie, sa pun hârtii.
  • Sunt foarte gustoase, pufoase și au un avantaj, ca sunt rapid și ușor de făcut!