Ingrediente

  • 2 oua
  • 150 g iaurt natural
  • 100 g făina de migdale
  • 100 g făina albă
  • 1 praf de copt
  • 400 g dovleac
  • 100 g unt
  • 1 cana de apa
  • 1/2 lingurița pudra de scortisoara
  • 1/2 lingurița pudra naturală de vanilie
  • Fulgi de migdale

Instructiuni

  • Pentru început pregătim piureul de dovleac. Se curată de coaja, se îndepărtează semințele și se taie cubulete. Intr-un vas punem untul, dovleacul și o cana de apa. Se gătesc la foc potrivit, pana se înmoaie cubuletele de dovleac, iar apa s-a evaporat. La final, când sunt gata, se pasează cu furculița, se aromatizeaza cu scortisoara, vanilie si se lasa la răcit.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade.
  • Se mixează ouale, se incorporeaza iaurtul, apoi piureul de dovleac, iar la final se pun cele doua tipuri de făina, amestecate cu praful de copt, mixând pana compozitia este omogena.
  • Se pune in forme de brioșe, sa fie pline pe 3/4 , se presara fulgi de migdale deasupra si se dau la cuptor, la 170 grade, pentru 45-50 minute, pana trec testul scobitorii.
  • Se scot din forme si se lasă la răcit pe un grătar.
  • Briosele sunt moi la interior, nu sunt înecăcioase si sunt destul de aromate si dulci de la dovleac. Nu am adăugat sare, doar ceea ce a avut untul, folosind unt sarat cu grăsime de 82%.