Pentru început pregătim piureul de dovleac. Se curată de coaja, se îndepărtează semințele și se taie cubulete. Intr-un vas punem untul, dovleacul și o cana de apa. Se gătesc la foc potrivit, pana se înmoaie cubuletele de dovleac, iar apa s-a evaporat. La final, când sunt gata, se pasează cu furculița, se aromatizeaza cu scortisoara, vanilie si se lasa la răcit.
Se încălzește cuptorul la 170 grade.
Se mixează ouale, se incorporeaza iaurtul, apoi piureul de dovleac, iar la final se pun cele doua tipuri de făina, amestecate cu praful de copt, mixând pana compozitia este omogena.
Se pune in forme de brioșe, sa fie pline pe 3/4 , se presara fulgi de migdale deasupra si se dau la cuptor, la 170 grade, pentru 45-50 minute, pana trec testul scobitorii.
Se scot din forme si se lasă la răcit pe un grătar.
Briosele sunt moi la interior, nu sunt înecăcioase si sunt destul de aromate si dulci de la dovleac. Nu am adăugat sare, doar ceea ce a avut untul, folosind unt sarat cu grăsime de 82%.
Comentarii