Ingrediente

  • 3 oua medii
  • 100 g lapte batut 2% grăsime
  • 60 g tarate ovaz macinate
  • 5 g făina konjak
  • 30 g +10 g izolat proteic de zer
  • 50 g indulcitor (xilitol)
  • 25 g lapte praf degresat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurița razatura de portocale bio

Decor

  • 10 g cacao degresată
  • 25-30 ml lapte semidegresat

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 160 grade.
  • Taratele macinate, laptele praf, 30 g izolat proteic de zer, praful de copt și făina de konjak se amesteca împreuna.
  • Folosim doar mixerul, întâi mixam ouale, indulcitorul și sarea, pana se dizolva indulcitorul, iar ouale cresc in volum, dar nu excesiv de mult.
  • Se incorporeaza laptele batut, iar la final amestecul de ingrediente uscate și coaja de portocale. Se mixează, pana se omogenizează compozitia. Se lasă deoparte 10-15 minute, pentru a se hidrata taratele si făina de konjak, iar la final, dacă e necesar, pentru a obtine o consistenta mai groasa a compoziției , se mai adauga 10 g izolat proteic de zer, asta depinde si de mărimea oualelor.
  • Cât se hidratează compozitia, facem sosul de cacao, amestecand cacaua cu lapte rece, sa rezulte la final un sos gros, dar care sa se prelingă din lingurița.
  • Formele de brioșe se ung cu puțin ulei de masline și se umplu pe 3/4 , iar deasupra lor, facem diferite forme din sosul de cacao, folosind o lingurița, sa nu ne complicam cu posh, sau punga, iar cu o scobitoare trasăm diferite linii peste sosul de cacao.
  • Briosele se coc la 160 grade, timp de 20 minute, pana trec testul scobitorii.
  • Se scot din forme si se răcesc pe un grătar.
  • In dieta Dukan, briosele se consuma in doua zile de croaziera, conținând 60 g tarate ovaz (4 linguri).
  • Dacă se înlocuiește laptele batut semidegresat, cu iaurt degresat, in forme așezăm hârtii speciale pentru brioșe, fără a folosi ulei de masline, iar la sosul de cacao folosim lapte degresat, sau apa, atunci ele se pot consuma din faza de atac.