Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 200 ml ulei
  • 50 g unt de arahide moale
  • 220 g iaurt natural
  • 270 g făina
  • 30 g cacao robusta red Cameroon 
  • 1 praf de copt
  • Esența rom
  • 150 g arahide tocate

Decor

  • 30 g arahide tocate
  • 80 g unt de arahide

Instructiuni

  • Se amesteca făina, cacaua, praful de copt si se cern împreuna.
  • Intr-un bol încăpător punem ouale, zaharul și un praf de sare. Se mixează amestecul, pana ouale se deschid la culoare și cresc in volum.
  • Se incorporeaza uleiul și untul de arahide moale.
  • Se adauga iaurtul mixând, pana se incorporeaza in compoziție.
  • La final se adauga amestecul cernut.
  • Se lasa mixerul deoparte, se adauga esența de rom, arahidele tocate (le-am avut cumparate, gata prăjite si tocate) si se incorporeaza cu o spatula.
  • Vasul cu compozitia de brioșe se da la frigider, pentru 1/2 de ora.
  • Se pornește cuptorul la 160 de grade.
  • Se pregătesc formele, in care așezăm hârtie specială pentru brioșe.
  • Eu am avut nevoie de 19 forme.
  • Compoziția se împarte in formele pregătite, la final se decoreaza fiecare brioșă, adăugând cate un vârf de lingurița de unt de arahide mai solid, iar deasupra presaram arahide tocate.
  • Se coc la 160 grade timp de 35 minute, dar se face testul scobitorii pentru siguranța.
  • Briosele coapte se scot din forme si se racesc pe un grătar.