Ingrediente
- 2 oua
 - 200 g zahăr
 - 1 praf de sare
 - 200 ml ulei
 - 50 g unt de arahide moale
 - 220 g iaurt natural
 - 270 g făina
 - 30 g cacao robusta red Cameroon
 - 1 praf de copt
 - Esența rom
 - 150 g arahide tocate
 
Decor
- 30 g arahide tocate
 - 80 g unt de arahide
 
Instructiuni
- Se amesteca făina, cacaua, praful de copt si se cern împreuna.
 - Intr-un bol încăpător punem ouale, zaharul și un praf de sare. Se mixează amestecul, pana ouale se deschid la culoare și cresc in volum.
 - Se incorporeaza uleiul și untul de arahide moale.
 - Se adauga iaurtul mixând, pana se incorporeaza in compoziție.
 - La final se adauga amestecul cernut.
 - Se lasa mixerul deoparte, se adauga esența de rom, arahidele tocate (le-am avut cumparate, gata prăjite si tocate) si se incorporeaza cu o spatula.
 - Vasul cu compozitia de brioșe se da la frigider, pentru 1/2 de ora.
 - Se pornește cuptorul la 160 de grade.
 - Se pregătesc formele, in care așezăm hârtie specială pentru brioșe.
 - Eu am avut nevoie de 19 forme.
 - Compoziția se împarte in formele pregătite, la final se decoreaza fiecare brioșă, adăugând cate un vârf de lingurița de unt de arahide mai solid, iar deasupra presaram arahide tocate.
 - Se coc la 160 grade timp de 35 minute, dar se face testul scobitorii pentru siguranța.
 - Briosele coapte se scot din forme si se racesc pe un grătar.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
                                
Comentarii