Ingrediente
- 2 oua
- 200 g zahăr
- 1 praf de sare
- 200 ml ulei
- 50 g unt de arahide moale
- 220 g iaurt natural
- 270 g făina
- 30 g cacao robusta red Cameroon
- 1 praf de copt
- Esența rom
- 150 g arahide tocate
Decor
- 30 g arahide tocate
- 80 g unt de arahide
Instructiuni
- Se amesteca făina, cacaua, praful de copt si se cern împreuna.
- Intr-un bol încăpător punem ouale, zaharul și un praf de sare. Se mixează amestecul, pana ouale se deschid la culoare și cresc in volum.
- Se incorporeaza uleiul și untul de arahide moale.
- Se adauga iaurtul mixând, pana se incorporeaza in compoziție.
- La final se adauga amestecul cernut.
- Se lasa mixerul deoparte, se adauga esența de rom, arahidele tocate (le-am avut cumparate, gata prăjite si tocate) si se incorporeaza cu o spatula.
- Vasul cu compozitia de brioșe se da la frigider, pentru 1/2 de ora.
- Se pornește cuptorul la 160 de grade.
- Se pregătesc formele, in care așezăm hârtie specială pentru brioșe.
- Eu am avut nevoie de 19 forme.
- Compoziția se împarte in formele pregătite, la final se decoreaza fiecare brioșă, adăugând cate un vârf de lingurița de unt de arahide mai solid, iar deasupra presaram arahide tocate.
- Se coc la 160 grade timp de 35 minute, dar se face testul scobitorii pentru siguranța.
- Briosele coapte se scot din forme si se racesc pe un grătar.
Comentarii