Pregătim o tava de brioșe cu hârtii speciale pentru ele.
Ouăle întregi, zahărul și un praf de sare se pun intr-un bol și se mixeaza, până când se deschid la culoare și își măresc volumul.
Turnam untul și mixam să se încorporeze.
Adăugam iaurtul și mixam scurt să omogenizam compoziția.
La final se încorporeaza făina împreună cu praful de copt. Trebuie să obținem un aluat gros, dens.
Afinele se pun într-o sită și presăram peste ele o lingură de făină. Fructele se vor îmbrăca într-un strat de făină care va absorbi umiditatea. Făina în exces se va cerne prin sită.
Încorporam fructele pudrate cu făină în compozitia de brioșe, amestecam ușor cu o spatula, apoi se împarte in forme de brioșe, umplundu-le pe 3/4, iar deasupra presăram fulgi de migdale.
Se da tava la cuptor aproximativ 30 de minute, până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.
Se scot cu grijă brioșele din formă și se răcesc pe un grătar.
Comentarii