Ingrediente

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 120 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
  • 50 g unt topit și răcit cu 82% grăsime
  • 200-220 g făină 
  • 1 praf de copt
  • 120 g afine
  • Fulgi de migdale

Instructiuni

  • Se încălzește cuptorul la 180 grade.
  • Pregătim o tava de brioșe cu hârtii speciale pentru ele.
  • Ouăle întregi, zahărul și un praf de sare se pun intr-un bol și se mixeaza, până când se deschid la culoare și își măresc volumul.
  • Turnam untul și mixam să se încorporeze.
  • Adăugam iaurtul și mixam scurt să omogenizam compoziția.
  • La final se încorporeaza făina împreună cu praful de copt. Trebuie să obținem un aluat gros, dens.
  • Afinele se pun într-o sită și presăram peste ele o lingură de făină. Fructele se vor îmbrăca într-un strat de făină care va absorbi umiditatea. Făina în exces se va cerne prin sită.
  • Încorporam fructele pudrate cu făină în compozitia de brioșe, amestecam ușor cu o spatula, apoi se împarte in forme de brioșe, umplundu-le pe 3/4, iar deasupra presăram fulgi de migdale.
  • Se da tava la cuptor aproximativ 30 de minute, până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.
  • Se scot cu grijă brioșele din formă și se răcesc pe un grătar.