Ingrediente
- 2 ouă
 - 100 g zahăr
 - 1 praf de sare
 - 120 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
 - 50 g unt topit și răcit cu 82% grăsime
 - 200-220 g făină
 - 1 praf de copt
 - 120 g afine
 - Fulgi de migdale
 
Instructiuni
- Se încălzește cuptorul la 180 grade.
 - Pregătim o tava de brioșe cu hârtii speciale pentru ele.
 - Ouăle întregi, zahărul și un praf de sare se pun intr-un bol și se mixeaza, până când se deschid la culoare și își măresc volumul.
 - Turnam untul și mixam să se încorporeze.
 - Adăugam iaurtul și mixam scurt să omogenizam compoziția.
 - La final se încorporeaza făina împreună cu praful de copt. Trebuie să obținem un aluat gros, dens.
 - Afinele se pun într-o sită și presăram peste ele o lingură de făină. Fructele se vor îmbrăca într-un strat de făină care va absorbi umiditatea. Făina în exces se va cerne prin sită.
 - Încorporam fructele pudrate cu făină în compozitia de brioșe, amestecam ușor cu o spatula, apoi se împarte in forme de brioșe, umplundu-le pe 3/4, iar deasupra presăram fulgi de migdale.
 - Se da tava la cuptor aproximativ 30 de minute, până se rumenesc ușor deasupra și trec testul cu scobitoarea.
 - Se scot cu grijă brioșele din formă și se răcesc pe un grătar.
 
							
					
                                
                                
                                
                                
Comentarii