Ingrediente

  • 250 g sunca de Praga sau jambon
  • 1 ardei rosu mare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet cu drojdie uscata
  • 250 ml smantana
  • 125g unt topit
  • 1 ou
  • 60g cascaval ras
  • sare, piper, ulei pentru forme
  • 1 ou pentru uns desupra
  • Instructiuni

  • Sunca si ardeiul se taie cubulete.
  • Se amesteca restul ingredientelor, se sareaza si se pipereaza apoi se incorporeaza sunca si ardeiul taiate.
  • Amestecul obtinut se lasa la dospit o ora.
  • Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
  • Se ung bine cu ulei formele de briose, (daca nu aveti, puteti folosi o forma de chec) si se umplu locurile cu aluat ( sa fie pline mai mult de jumatate).
  • Se ung cu ou batut si pun la copt aproximativ 20 de minute ( le incercam cu scobitoarea sa vedem daca sunt coapte).
  • Dupa ce sunt coapte se scot din forma si se repeta operatiunea pana la terminarea compozitiei.
  • Se servesc calde sau reci, insotite de o salata.
  • Alte informatii

    Ingrediente necesare pentru 8 persoane.