Ingrediente

  • 250 ml lapte pasteurizat
  • 2 tablete de calciu lactic

Instructiuni

  • Se calculează 250 ml lapte și doua tablete calciu lactic, dar cantitatea se poate mari, ținând cont ca, din aceasta cantitate rezulta aproximativ 50 g branza, iar recomandarea este, sa fie consumată in 48 de ore, de când este făcută.
  • Tabletele de calciu lactic se pun la dizolvat in putina apa rece.
  • Se pune laptele la încălzit, iar când ajunge la punctul de fierbere, se toarnă amestecul de apa și calciu lactic. Se amesteca bine și se lasă pe foc, pana se ridica branza deasupra, iar zerul are culoare gălbuie și este limpede.
  • Din timp se pregătește un tifon pus in patru, care se asaza pe o sita.
  • Se răstoarnă branza cu tot cu zer in tifon, se strâng capetele tifonului, si se lasa la curs.
  • Aceasta branza calcica, la începutul diversificării la copii, se face din lapte pasteurizat si așa cum am menționat, se recomanda consumul ei in 48 de ore, in combinații cu diferite fructe permise, in funcție de vârsta copilului.