Ingrediente
- 100 g unt
- 100 g untura
- 2 oua
- 500 g făina
- 100 g zahăr pudra
- Un praf de copt
- Un praf de sare
- Arome
Crema de ciocolata
- 50 g ciocolata Callebaut cu 55% cacao
- 50 g ciocolata cu lapte
- 100 g smantana 30% grăsime
- 150 g mascarpone
- 100 g crema tartinabila de ciocolata( fineti, nutella)
Instructiuni
- Ne ocupam întâi de ganache de ciocolata, care trebuie sa stea la rece, timp suficient pentru a se întări, cât ne vom ocupa de biscuiți.
- Infierbantam smantana, când pe marginea vasului face bule, oprim focul și adăugăm ciocolata rupta bucăți.Lasam sa se topească ciocolata in smantana fierbinte 5 minute, după care amestecam energic, pana obținem o crema omogena, fără bucăți de ciocolata netopita.Se da la rece.
Pentru aluatul de biscuiți:
- Untul, untura și ouale trebuie sa fie la temperatura camerei si le mixam 2-3 minute, împreuna cu zaharul pudra, sarea și aromele.
- Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și framantam întâi in vas,apoi pe blatul de lucru, un aluat care nu se lipește de degete.
- Întindem cu sucitorul aluatul in grosime de 2-3 mm și cu forma decupat biscuitii ( forma care am folosit-o are 35 mm diametru).
- Putem sa intindem aluatul pe blat, atunci luam cu grija biscuitii și-i așezăm in tava pe hârtie de copt, sau putem întinde aluatul direct pe hârtie, decupam și îndepărtăm aluatul rămas între biscuiți.
- Din jumătate de aluat facem biscuitii întregi, din restul aluatului, decupam cu o forma mai mică in mijlocul biscuitelui intreg,mici cerculete( eu am folosit capătul mare a unei duze).
- Se aseaza in tava unul lângă altul, biscuitii nu cresc foarte mult, deci nu se lipesc între ei, cât sunt la cuptor.
- Coacem biscuitii la 175 grade, cuptorul preîncălzit doar de jos, aproximativ 5-7 minute, doar cât se întăresc, fără ai rumeni deasupra.
- Din tot aluatul rezulta 170-180 biscuiți, depinde și de grosimea aluatului întins.
- Biscuitii sunt tari, când se scot din cuptor, deci nu exista riscul sa se rupă.
- Când terminam de copt toți biscuitii, ne ocupam de crema, care între timp s-a întărit suficient la frigider.
- Adăugăm peste aceasta crema ,mascarpone și fineti, mixam 2-3 minute, cât obținem o crema uniformă, aerată și ferma .
- Punem un strat de crema pe toată suprafața unui biscuite intreg ( eu am folosit cutitul pentru unt) și deasupra așezăm un biscuite decupat,apăsam puțin, sa se lipească, și continuam pana terminam toți biscuitii de umplut.
- Se aseaza in tava, unul lângă altul și se lasă intr-o camera mai răcoroasă câteva ore, sau peste noapte, sa se înmoaie biscuitii.
Comentarii