Ingrediente
- 120 g apa
- 30 g ulei de masline (3 linguri)
- 45 g tarate ovaz macinate (3 linguri)
- 50 g pudra de Okara
- 1 praf de sare
- 2 oua
- 30-50 g apa calduta (dacă e necesar)
Glazura (optional)
- 20 g ciocolata cu 85% cacao
- 20 ml lapte semidegresat
- Îndulcitor pudra
Instructiuni
- Ingredientele sunt in grame, atât solide, cât și lichide.
- Intr-un vas se pune apa, uleiul și un praf de sare (cat se ia in degete) și se pune la foc mediu.
- Taratele de ovaz și pudra de Okara se amesteca împreuna.
- Când apa și uleiul încep sa fiarbă, se toarnă amestecul uscat.
- Se ia vasul de pe foc și se amesteca bine, cu o lingura de lemn, ca e mai practica, decât spatula de silicon. După ce amestecul uscat este absorbit de lichid, se pune vasul pe foc in reprize scurte de 20-30 secunde, la foc mic, amestecand mereu, sa nu se prindă de vas.
- Când obținem o coca tare, nelegata, se transfera in alt vas, pentru a opri tratarea termică a aluatului.
- Se adauga un ou și se amesteca bine, apoi se incorporeaza al doilea ou.
- Aluatul ar trebui sa fie potrivit la consistenta, pentru a trece prin posh cu dui, de aceea se adauga apa calda, cate 1-2 linguri, amestecand de fiecare data, pana obținem consistenta potrivită. Eu am adăugat încă 50 g apa calduta.
- Se încălzește cuptorul la 200 grade.
- In tava mare a aragazului se pune hârtie de copt.
- In posh cu dui de un cm se pune aluatul și se formează biscuitii cu lungime de 9-10 cm.
- Se lasă distanță mică între ei, insa eu neștiind cât cresc, sau dacă se lățesc la cuptor, am lăsat distanță mai mare.
- Se coc la 200 grade, caldura sus-jos timp de 10 minute, apoi se scade temperatura la 180 grade și se porneste ventilatia, lăsând tava in cuptor încă 7-8 minute, pana ce biscuitii se rumenesc deasupra.
- Se scot din tava și se lasă la răcit pe un grătar.
- La final se cântăresc toți biscuitii și se împarte in trei, pentru trei zile de croaziera. Facem acest lucru pentru ca, nu sunt biscuitii perfect egali. Cântărindu-i și împărțiți egal in trei, vom avea control asupra consumului celor trei linguri de ulei și a celor trei linguri de tarate de ovaz. O parte de biscuiți, adică 1/3, conține o lingura tarate de ovaz și o lingura de ulei de masline. In ziua când consumam portia de biscuiți, nu vom folosi ulei in alte preparate și rămâne încă o lingura tarate ovaz, pentru a fi folosit in alte preparate.
- Se pot consuma simpli, ca biscuiți sărați, pudrati cu indulcitor pudra,in ambele variante neavând nici un tolerat, doar uleiul de masline permis din croaziera (1 lingura/zi) sau ii putem glazura cu ciocolata (20 g ciocolata/zi=1 tolerat).
- Pentru glazura se topește ciocolata cu laptele semidegresat, se amesteca bine, iar cu sosul obținut glazuram 1/3 din biscuiți, folosind o lingurița.
- In orice varianta le-am consuma, sunt delicioși, fragezi, uscati la mijloc și nu sunt innecaciosi.
- Preferatii mei sunt biscuitii pudrati cu indulcitor pudra.
Comentarii