Ingrediente

  • 24 biscuiți petit Beurre 
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml smantana lichida pentru frisca cu 33% grăsime

 

Instructiuni

  • Încălzim smantana pana la punctul de fierbere, se da deoparte, se adauga ciocolata rupta bucăți și se lasă 5-6 minute, pana se topește complet.
  • Se amesteca energic, sa nu rămână bucăți de ciocolata netopita și se da la rece câteva ore.
  • Când crema s-a întărit, se mixează, pana devine cremoasă și aerată.
  • Cu acest ganacche umplem biscuitii.
  • Eu am format 3 “pachete” a cate 8 biscuiți umpluti, pe care i-am asezat pe farfurie, iar între ele am adăugat putina crema , pentru a se lipi .Cu restul de crema am îmbrăcat biscuitii deasupra și pe laterale.
  • Se da la rece( nu in frigider) peste noapte, sau pana biscuitii se înmoaie de la crema( verificăm cu o scobitoare,dacă intra ușor in biscuiți, înseamnă ca s-au inmuiat).
  • Se decoreaza( optional) și se feliază.