Ingrediente
- Biscuiți cu crema
- 150 g unt
- 1 ou
- 3 lg cacao
- 360 g făina
- Un praf de copt
- Coaja rasa de lămâie și portocale
- Zahăr vanilat
- 100 g zahăr pudra
Crema
- 70 g zahăr pudra
- 150 g crema de branza( eu am folosit ricotta)
- 60 g unt
Arome
- Nuca macinata( 2 lg,optional)
- O lg generoasa gem de capsuni,sau alt gem la alegere.
Instructiuni
- Untul la temperatura,zaharul pudra și cel vanilat se pun intr-un bol și le incorporam cu ajutorul mixerului.Adaugam oul,coaja rasa,mixând in continuare.
- Praful de copt,cacao și făina se cern împreuna,se adauga peste compozitia obținută și framantam cu mâna un aluat ,pana nu mai este lipicios.
- Se întinde cu sucitorul pe blatul de lucru,o foaie de circa 1 cm grosime,se decupeaza cercuri de mărimea dorita,le punem in tava pe hârtie de copt și le coacem timp de 20 minute,la cuptorul preîncălzit,la 140/150 grade( depinde și de cuptorul fiecăruia).
- Se lasă la răcit.
Crema
- Mixam branza foarte rece cu vanilie și zahăr pudra pana obținem o crema spumoasă.
- Separat mixam untul,pana devine spumos și incorporam in crema de branza.
- Adăugăm gemul și nucile macinate.
Alte informatii
- Lipim cate doi biscuiți ,iar între ei punem crema cu ajutorul unui posh.
- Se dau la rece,ei fiind mai buni a doua zi, când se înmoaie puțin biscuitii.
- Este un mod plăcut de a petrece timpul in bucatarie, alături de copii sau nepoți.
Comentarii