Ingrediente

  • Biscuiți cu crema
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 3 lg cacao
  • 360 g făina 
  • Un praf de copt
  • Coaja rasa de lămâie și portocale
  • Zahăr vanilat
  • 100 g zahăr pudra

Crema

  • 70 g zahăr pudra
  • 150 g crema de branza( eu am folosit ricotta)
  • 60 g unt

Arome

  • Nuca macinata( 2 lg,optional)
  • O lg generoasa gem de capsuni,sau alt gem la alegere.

Instructiuni

  • Untul la temperatura,zaharul pudra și cel vanilat se pun intr-un bol și le incorporam cu ajutorul mixerului.Adaugam oul,coaja rasa,mixând in continuare.
  • Praful de copt,cacao și făina se cern împreuna,se adauga peste compozitia obținută și framantam  cu mâna un aluat ,pana nu mai este lipicios.
  • Se întinde cu sucitorul pe blatul de lucru,o foaie de circa 1 cm grosime,se decupeaza cercuri de mărimea dorita,le punem in tava pe hârtie de copt și le coacem timp de 20 minute,la cuptorul preîncălzit,la 140/150 grade( depinde și de cuptorul fiecăruia).
  • Se lasă la răcit.

Crema

  • Mixam branza foarte rece cu vanilie și zahăr pudra pana obținem o crema spumoasă.
  • Separat mixam untul,pana devine spumos și incorporam in crema de branza.
  • Adăugăm gemul și nucile macinate.

Alte informatii

  • Lipim cate doi biscuiți ,iar între ei punem crema cu ajutorul unui posh.
  • Se dau la rece,ei fiind mai buni a doua zi, când se înmoaie puțin biscuitii.
  • Este un mod plăcut de a petrece timpul in bucatarie, alături de copii sau nepoți.