Ingrediente

  • 1 ardei gras roșu 
  • 2-3 felii pastramă conform dietei
  • 100 g mozarella light( skyrella )
  • 1 ou
  • 1 ceapa verde
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde
  • 1 lingurița tarate pshillium 
  • 2 felii roșii 

Instructiuni

  • Ardeiul spalat se taie in doua și se curată de cotor, seminte și nervurile din interior.
  • Pastramă se taie cubulete, ceapa se toaca mărunt, iar mozarella se da pe răzătoarea mare.
  • Intr-un vas se pun oul, ceapa, pastrama, condimente, taratele de pshillium și 3/4 din mozarella data pe răzătoare.Se amesteca toate ingredientele.
  • Bucatile se ardei se asaza in tava cu hârtie de copt, se pune o felie de roșie uscata, sau roșie proaspăta , iar deasupra se adauga compozitia cu carne.
  • Se da la cuptor, pentru 25-30 minute, la 160 grade( se face și testul scobitorii), după care se scoate tava ,se presara restul de mozarella și se tine la cuptor, pana aceasta se topește .
  • Când ardeii s-au răcit puțin, se curată de coaja, dar este optional.
  • Eu am folosit pastramă din piept de pui, dar se poate înlocui cu orice fel de pastramă, sau carne gatita, conform dietei.
  • Mozarella se poate înlocui cu cașcaval, sau cu branza slaba pentru dieta Dukan.
  • Pentru cei ce nu țin o anumită dieta, mozarella light se poate înlocui cu orice fel de cașcaval.
  • Condimentele sunt la alegere, după gust.