Ardeiul spalat se taie in doua și se curată de cotor, seminte și nervurile din interior.
Pastramă se taie cubulete, ceapa se toaca mărunt, iar mozarella se da pe răzătoarea mare.
Intr-un vas se pun oul, ceapa, pastrama, condimente, taratele de pshillium și 3/4 din mozarella data pe răzătoare.Se amesteca toate ingredientele.
Bucatile se ardei se asaza in tava cu hârtie de copt, se pune o felie de roșie uscata, sau roșie proaspăta , iar deasupra se adauga compozitia cu carne.
Se da la cuptor, pentru 25-30 minute, la 160 grade( se face și testul scobitorii), după care se scoate tava ,se presara restul de mozarella și se tine la cuptor, pana aceasta se topește .
Când ardeii s-au răcit puțin, se curată de coaja, dar este optional.
Eu am folosit pastramă din piept de pui, dar se poate înlocui cu orice fel de pastramă, sau carne gatita, conform dietei.
Mozarella se poate înlocui cu cașcaval, sau cu branza slaba pentru dieta Dukan.
Pentru cei ce nu țin o anumită dieta, mozarella light se poate înlocui cu orice fel de cașcaval.
Comentarii