Ingrediente
- Pentru foi și asamblare, aveți reteta aici:
- Crema
- 2 oua
- 40 g amidon de porumb
- 350 ml lapte
- 100 g zahăr
- 500 g smantana cu 35% grăsime
- 2 linguri zahăr pudra
- Zeama și coaja de limetă( după gust)
- Ouale se mixează cu zahăr și un praf de sare, se adauga amidonul și mixam, pentru nu a avea cocoloașe.
- Adăugăm laptele fierbinte, amestecam cu un tel și punem acest amestec la foc, pana obținem o budinca.Se da la rece, acoperit cu folie alimentara, direct pe crema, pentru a nu se usca deasupra.
- Când este rece se mixează câteva secunde.
- Mixam smantana cu zaharul, pana obținem o frisca ferma.Adăugăm budinca mixată, in 3-4 transe, peste frisca, mixând doar cât incorporam budinca in frisca.La final adăugăm zeama de limetă , după gust.
- Cu aceasta crema umplem foile, procedând la fel ca la prajitura “Albă ca zăpada”.
Comentarii