Ingrediente

  • Pentru foi și asamblare, aveți reteta aici:
  • Crema
  • 2 oua
  • 40 g amidon de porumb
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 500 g smantana cu 35% grăsime
  • 2 linguri zahăr pudra
  • Zeama și coaja de limetă( după gust)
  • Ouale se mixează cu zahăr și un praf de sare, se adauga amidonul și mixam, pentru nu a avea cocoloașe.
  • Adăugăm laptele fierbinte, amestecam cu un tel și punem acest amestec la foc, pana obținem o budinca.Se da la rece, acoperit cu folie alimentara, direct pe crema, pentru a nu se usca deasupra.
  • Când este rece se mixează câteva secunde.
  • Mixam smantana cu zaharul, pana obținem o frisca ferma.Adăugăm budinca mixată, in 3-4 transe, peste frisca, mixând doar cât incorporam budinca in frisca.La final adăugăm zeama de limetă , după gust.
  • Cu aceasta crema umplem foile, procedând la fel ca la prajitura “Albă ca zăpada”.