Ingrediente

Blat:

  • 6 oua;
  • 450g zahar;
  • 1 lingura cacao;
  • 300-350g faina;
  • 18 lingura Coca-Cola;
  • 1 praf de copt;
  • mirodenii (esenta rom, vanilie etc);
  • Crema:
  • 1 praf de budinca de vanilie;
  • 1 lingura rasa de faina;
  • 200g zahar;
  • 300ml lapte;
  • 1 pachet unt;
  • Glazura:
  • ciocolata de menaj topita
  • nuci, alune, nuca de cocos;

Instructiuni

  • se bat ouale cu zaharul, se adauga cacao, cola si se amesteca bine. Se pune un varf de sare, iar in faina se ameste praful de copt. Se adauga faina ca sa iasa un aluat putin mai gros ca la clatite. Se pot adauga facultativ nunca sau alune in blat.
  • Se pune in tava tapetata sau cu hartie de copt la foc mijlociu (140-160 de grade). Dupa 20 de minute se verifica cu o scobitoare pentru a vedea daca este facuta si la mijloc.
  • Dupa ce se raceste se taie blatul in 2 pe orizontala si se fac 2 foi din blat.
  • Intre timp se face budinca: se pune jumatate din lapte la fiert cu zaharul, iar in cealalta jumatate de lapte se adauga faina cu praful de budinca. Cand da in colocot se pune amestecul de lapte rece cu faina. Se adauga si un pic de sare. Pachetul de unt se mixeaza pana devine o spuma, dupa care se adauga cate putin din budinca calduta (atentie sa nu fie prea fierbinte sau prea rece). Se adauga cate o lingura de budinca si se mixeaza. Se repeta pana se termina budinca si totul devine o crema pufoasa.
  • Se pune crema intre foile de blat si se glazureaza cu ciocolata (de preferat alba si neagra). Se poate adauga si nuca de cocos sau altceva peste glazura.
  • Sfat: In ciocolata, dupa ce se topeste la bain-marie, se adauga o lingura de ulei pentru a se intinde frumos si a nu crapa glazura pe prajitura.