Ingrediente

Foi (pentru 6 foi, tava 27/35)

  • 4 oua
  • 10 linguri ulei( 60 ml)
  • 10 linguri zahar( 170 g)
  • 1 pachet bicarbonat de amoniu)
  • 100 ml lapte cald
  • 700 g faina( mai mult, sau mai puțin, in funcție de calitatea fainei)

Crema( pentru umplut doar 3 foi)

  • 1/2 l lapte;
  • 6 linguri zahar( 100 g)
  • 2 linguri faina( 50 g)
  • 2 lamai
  • 200 g unt

Instructiuni

Foile

  • Amoniacul se stinge in laptele fierbinte. Se adauga celelalte ingredinte , se formează un aluat,din care se fac foi ,care se intind foarte subtire. Foile se coc pe dosul tavii, pana se întăresc, fără sa le rumenim deasupra.

Crema

  • Laptele se fierbe cu zaharul si un praf de sare.O cantitate mică din laptele rece, o folosim pentru a dizolva făina, amestecand cu un tel.Când laptele ajunge la punctul de fierbere, se adauga amestecul cu făina si se fierbe, pana nu mai are gust de faina. In tot acest timp, amestecam cu telul, sa nu se formeze cocoloase.Dupa ce crema este fiarta și are consistenta unei budinci,se acoperă cu folie de prospețime direct pe crema și se da la rece.
  • Untul la temperatura camerei se bate spuma. Se adauga budinca fiarta si răcita, lingura cu lingura, pana obținem o crema aerată și ferma,  iar la urma se pune zeama de la 2 lamai (se pot pune si mai multe lamai, in functie de cat de acra doriti sa iasa crema).
  • Vom observa ,atunci când adăugăm zeama de lamaie, crema are aspectul ,de parca s-ar tăia, dar nu este nici o problema .

Alte informatii

Asamblare

  • Din cantitatea de crema dam deoparte 2-3 linguri.
  • Punem prima foaie, 1/2 din crema, a doua foaie, restul de crema și terminam cu a treia foaie.Acoperim prajitura cu hârtie de copt, punem un blat de lemn deasupra, iar peste blat ,o greutate, pentru a presa prajitura.O lasam așa, la temperatura camerei, 3-4 ore, pana se înmoaie foile.
  • Dupa ce foile s-au inmuiat, ungem foia de deasupra cu crema data deoparte și presaram fulgi de cocos, amestecate cu razatura de lamaie.
  • Se da prajitura la rece, câteva ore, sau peste noapte, după care se poate porționa .