Retete culinare - pentru gurmanzi, pasionati de gastronomie si arta culinara.

Alba ca zapada

  • Alba ca zapada
  • Alba ca zapada
  • Alba ca zapada
  • Alba ca zapada
  • Alba ca zapada
  • Alba ca zapada

Ingrediente

    Foi (4 foi):
  • 2 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 lingurita amoniac;
  • 1 pahar lapte;
  • 200-250g faina;
  • Crema:
  • 1/2 l lapte;
  • 6 linguri zahar;
  • 2 linguri faina;
  • 1 pachet margarina;
  • 2 lamai;

Mod de preparare

  • Foi: Amoniacul se stinge in laptele fierbinte. Se adauga celelalte ingredinte si se fac foi care se intind foarte subtire. Foile se coc pe dosul tavii.
  • Crema: Laptele se fierbe cu zaharul si faina pana se face o crema si nu mai are gust de faina. Margarina se bate spuma. Se adauga crema fiarta si calduta, iar la urma se pune zeama de la 2 lamai (se pot pune si mai multe lamai, in functie de cat de acra doriti sa iasa crema).
Sursa: Bucataria-Bunicii.ro

0 Comentarii

Lasa un comentariu

Retete din aceeasi categorie