Ingrediente

Pentru baza

  • 200 g Oreo crumbs
  • 80 g unt moale la temperatura camerei

Crema

  • 350 g smantana cu 30% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 110 g zahăr pudra
  • 80 g nutella

Glazura și decor

  • 150 g ciocolata Callebaut (75 g ciocolata amaruie și 75 g ciocolata cu lapte)
  • 100 g smantana cu 30% grăsime
  • 1 lingura ulei
  • Crumbs și biscuiți Oreo 

Suplimentar

  • Biscuiți Oreo cu crema de vanilie

 

Instructiuni

Baza Cheesecake-ului

  • Crumbsul de Oreo, sunt bucăți mici de biscuiti Oreo fără crema,dar le mărunțim mai bine, in aparat electric, sau se pun intr-o punga mai groasa și trece cu sucitorul peste ei.
  • După ce se maruntesc, se pune untul moale, se amesteca și se formează baza, sau blatul.
  • Inelul detașabil al unei tavi de 20 cm diametrul se pune pe un platou, iar interiorul inelului îl căptușim cu folie de acetat sau hârtie de copt.
  • Turnam blatul, iar cu o lingura tasam ușor, formând un strat uniform.Se da la rece, pana pregătim crema.

Crema

  • Smantana și mascarpone, reci de la frigider, se mixează 2-3 minute, după care adăugăm zaharul pudra in doua transe.Când începe ,sa facă vârfuri ,se pune ricotta rece și se mixează ,pana obținem o crema ferma.
  • Aceasta crema se împarte in doua, o parte rămâne albă, iar o parte se amesteca cu nutella, cu ajutorul unei spatule,pana obținem o crema uniformă .

Glazura

  • Se face la final, când prajitura a stat la frigider minim o ora.
  • Smantana și ciocolata rupta bucăți mai mici( la mine nu a fost cazul, pentru ca am folosit banuti de ciocolata) se pun pe baia de abur ,pana se înfierbânta suficient, cât sa se topească ciocolata.Se da deoparte, se adauga ulei și se omogenizează bine.
  • Se lasă la răcit la temperatura camerei.

Asamblare

  • Peste blat se toarnă crema albă, se aseaza un rând de biscuiți Oreo cu crema de vanilie, care se împing ușor in crema, iar peste biscuiți turnam crema cu nutella.
  • Se nivelează și se da la rece măcar o ora, ținând cont ca, nici o crema nu conține gelatina.
  • Când crema a început ,sa se întărească, ne apucam ,sa facem glazura, care trebuie sa fie doar calduta, atunci când o turnam peste crema de nutella.
  • Peste glazura facem un decor, din crumbs și biscuiți, după imaginație .
  • Se da la frigider peste noapte, chiar dacă glazura s-a întărit , trebuie ținut cont și de crema, menționând înainte ca, nu conține gelatina.
  • A doua zi se îndepărtează inelul și folia, iar pentru feliere folosim un cuțit trecut prin apa fierbinte și șters după fiecare tăietura.