Ingrediente

Blat
Tava cu dimensiuni de 30/15 cm.

  • 320 g piscoturi
  • 200 ml lapte rece

Crema

  • 500 g smantana cu 35% grăsime
  • 250 g mascarpone
  • 150 g ciocolata Kinder pinguin
  • 100 g ciocolata albă
  • 80 g zahăr pudra vanilat

Glazura

  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml lapte

Decor

  • 150 g smantana cu 40% grăsime
  • 40 g zahăr pudra vanilat

Instructiuni

Blat

  • Pregătim tava, captusind-o pe interior cu folie alimentara.
  • Se trec rapid piscoturile prin lapte rece și le așezăm in poziție verticala, pe marginile lungi ale tavii, apoi aranjam câteva piscoturi înmuiate și la baza tavii ( vezi galeria foto). Lasam tava deoparte și pregătim crema.

Crema

  • Topim ciocolata albă, iar bucatile de Kinder pinguin le tocam cat mai mărunt.
  • Smântâna și mascarpone, ambele reci de la frigider, se mixează, pana încep sa facă vârfuri. Se adauga zaharul pudra și continuam sa mixam, pana crema devine ferma.
  • Se incorporeaza cu spatula bucatile de Kinder, apoi adăugăm ciocolata albă topita și răcita.

Asamblare

  • In tava pregatita cu piscoturi se pune cam 2/3 din crema și se nivelează.
  • Înfigem cate trei piscoturi neinmuiate, in crema pusă in tava (vezi galeria foto), iar deasupra întindem restul de crema.
  • Piscoturile așezate pe laturile tavii, fiind mai lungi, nu sunt acoperite cu crema. De aceea, am tăiat cu cutitul fiecare capăt de piscot si l-am asezat pe crema ( vezi galeria foto). Am completat acest rând cu piscoturi neinmuiate in lapte.
  • Se acoperă tava cu folie alimentara si se da la frigider câteva ore, sau peste noapte.

Glazura

  • Pentru ca nu suntem fani ciocolata neagră, am folosit pentru glazura un amestec de ciocolata cu lapte si ciocolata caramel, din gama Callebaut.
  • Se pun intr-un vas ciocolata si laptele, se da la foc mic, pana se topesc bucatile de ciocolata si se lasa la rece, pana se formeaza un sos gros.
  • Se scoate tava cu tort de la frigider, se îndepărtează folia alimentara de la suprafața si se asaza un platou, sau un blat, deasupra tavii. Se întoarce tava, iar tortul aluneca ușor pe blat. Se îndepărtează folia alimentara, care a captusit tava pe interior.
  • Deasupra se toarnă sosul de ciocolata si se da la frigider, pana se întărește puțin.

Decor