Ingrediente

  • 1 kg carne pasare( pulpe,aripi)
  • 3 cepe potrivite
  • Un morcov
  • 2 ardei grasi
  • 3 cartofi mai mari
  • 2-3 roșii mari și bine coapte
  • O legătura pătrunjel
  • Sare
  • Piper
  • 3-4 linguri ulei

Instructiuni

  • Tocam ceapa,morcovul se taie rondele,ardeii se toaca mărunt, iar cartofii  se taie in felii mai mari.
  • Roșiile se curată de coaja și se taie bucăți mici, sau se da la blender.
  • Carnea spălată se da cu sare și piper,se lasă câteva minute,sa pătrundă sarea,după care se șterg cu prosoape de hârtie,de apa lăsată.
  • In tigaie incingem uleiul și rumenim carnea pe ambele părți.
  • Intr-un vas încăpător punem carnea și legumele( fără roșii),adăugăm o cana de apa,acoperim vasul și lasam sa fiarbă la foc mediu,pana când legumele și carnea sunt fierte.
  • Adăugăm roșiile și lasam tocănița sa fiarbă fără capac,pana când este scăzută,fără prea multă zeama.
  • Stingem focul,presaram pătrunjelul tocat și lasam vasul acoperit câteva minute.