Ingrediente
- 1 kg carne pasare( pulpe,aripi)
- 3 cepe potrivite
- Un morcov
- 2 ardei grasi
- 3 cartofi mai mari
- 2-3 roșii mari și bine coapte
- O legătura pătrunjel
- Sare
- Piper
- 3-4 linguri ulei
Instructiuni
- Tocam ceapa,morcovul se taie rondele,ardeii se toaca mărunt, iar cartofii se taie in felii mai mari.
- Roșiile se curată de coaja și se taie bucăți mici, sau se da la blender.
- Carnea spălată se da cu sare și piper,se lasă câteva minute,sa pătrundă sarea,după care se șterg cu prosoape de hârtie,de apa lăsată.
- In tigaie incingem uleiul și rumenim carnea pe ambele părți.
- Intr-un vas încăpător punem carnea și legumele( fără roșii),adăugăm o cana de apa,acoperim vasul și lasam sa fiarbă la foc mediu,pana când legumele și carnea sunt fierte.
- Adăugăm roșiile și lasam tocănița sa fiarbă fără capac,pana când este scăzută,fără prea multă zeama.
- Stingem focul,presaram pătrunjelul tocat și lasam vasul acoperit câteva minute.
Comentarii