Ingrediente
- 700 g buchete de conopidă
- 750 g pulpă vita
- 3 ouă
- 200 g smântână de gătit cu 32% grăsime
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 cartof mediu
- 1 dovlecel micuț, sau 1/2 dintr-unul mai mare
- 250 g cașcaval
- 3 linguri de ulei
Instructiuni
- Buchetele de conopidă se fierbe 5 minute în apă cu puțină sare. Se strecoară de apă și se lasă la răcit.
- Carnea de vită se taie fâșii subțiri, se condimentează cu sare, piper și cimbrișor.
- Într-o tigaie antiaderenta se pune uleiul la încins și se adaugă carnea. Se prăjește, până când este rumenă. Se scoate într-un castron și se dă deoparte.
- Ceapa se toacă mărunt.
- Cartoful, morcovul și dovlecelul se curăță și se dau pe răzătoarea mare.
- În uleiul rămas în tigaie se călește ceapa, după care se pun morcovul, cartoful și dovlecelul, ultimele două strângându-le în mâna, să eliminăm sucul din ele.
- Se călesc toate legumele timp de 2-3 minute.
- Pregătim o tavă cu diametrul de 30 cm, pe care așezăm hârtie de copt și pornim cuptorul la 180 grade.
- În tava se pune conopida fiartă și ajutându-ne de fundul unui pahar, se tasează, formând o bază netedă pentru tartă, fără să ramana goluri printre bucățile de conopidă (vezi galeria foto).
- Peste conopidă se presară, un strat de cașcaval dat prin răzătoarea mare și se dă tava deoparte.
- Într-un vas mai mare se bat ouăle cu smântână. Se adaugă legumele călite și carnea prăjită. Se amestecă bine. În compoziție se adaugă aproape tot cașcavalul ras, se presară sare și piper după gust, se omogenizează bine și se toarnă în tavă, peste blatul de conopidă.
- Deasupra se presară puțin cașcaval (din cele 250 g menționate la început). Eu am folosit șvaițer, dar foarte bine poate fi înlocuit cu mozarella, sau orice alt cașcaval.
- Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 35 minute, până când tarta prinde o crustă deasupra.
- Se scoate din cuptor și se lasă la odihnă 5-6 minute.
- Este o tartă delicioasă, care, contrar așteptărilor a fost pe placul familiei.
Comentarii