Ingrediente
- O chifla fără tolerate cu aluat opărit
- Carne gatita conform dietei( 150-200 g)
- 2 oua
- Pătrunjel tocat
- condimente
Instructiuni
- Chifla și carnea se taie cubulete.
- Se bat ouale cu furculița și se toarnă peste cubuletele de carne și chifla.
- Se adauga pătrunjel tocat, sare, piper, după gust și se omogenizează foarte bine, sa pătrundă ouale printre cubulete.
- Amestecul se aseaza pe folie alimentara și rulam, strângem capetele bine, apoi așezăm pe alta bucata de folie și iar rulam strâns, înnodam capetele, sa nu pătrundă apa in compoziție.Dacă e nevoie repetam operatia cu așezările pe folie și apoi rulat.
- Când rulada este formată și suntem siguri ca e bine etanșă, o punem la fiert intr-o oala cu apa, la foc mediu, pentru 40-50 minute.
- Scoatem rulada din apa, o lasam sa se răcească puțin, îndepărtăm rândurile de folie, iar dacă ne place, o putem trece printr-un amestec de boia dulce, afumata, sau amestec de ierburi aromate.
- Când rulada este rece, se poate felia.
- Putem folosi felii de pâine, chifle, conform dietei, dar sa ținem cont de numărul lingurilor de tarate folosite, pentru a tine evidentă consumului de tarate zilnic.
Alte informatii
- In dieta Dukan, aceasta rulada se poate consuma intr-o singura zi , de către o persoana, începând cu faza de atac,chifla conținând o lingura de tarate ovaz, neavând tolerate, nici ulei de masline, rămânând încă 1/2 lg tarate, s-o consumam in alte preparate.
- Reteta la chifle o găsiți aici: https://bucataria-bunicii.ro/reteta/chifle-cu-aluat-oparit-fara-tolerate
Comentarii