Ingrediente

  • O chifla fără tolerate cu aluat opărit 
  • Carne gatita conform dietei( 150-200 g)
  • 2 oua
  • Pătrunjel tocat
  • condimente

Instructiuni

  • Chifla și carnea se taie cubulete.
  • Se bat ouale cu furculița și se toarnă peste cubuletele de carne și chifla.
  • Se adauga pătrunjel tocat, sare, piper, după gust și se omogenizează foarte bine, sa pătrundă ouale printre cubulete.
  • Amestecul se aseaza pe folie alimentara și rulam, strângem capetele bine, apoi așezăm pe alta bucata de folie și iar rulam strâns, înnodam capetele, sa nu pătrundă apa in compoziție.Dacă e nevoie repetam operatia cu așezările pe folie și apoi rulat.
  • Când rulada este formată și suntem siguri ca e bine etanșă, o punem la fiert intr-o oala cu apa, la foc mediu, pentru 40-50 minute.
  • Scoatem rulada din apa, o lasam sa se răcească puțin, îndepărtăm rândurile de folie, iar dacă ne place, o putem trece printr-un amestec de boia dulce, afumata, sau amestec de ierburi aromate.
  • Când rulada este rece, se poate felia.
  • Putem folosi felii de pâine, chifle, conform dietei, dar sa ținem cont de numărul lingurilor de tarate folosite, pentru a tine evidentă consumului de tarate zilnic.

Alte informatii

  • In dieta Dukan, aceasta rulada se poate consuma intr-o singura zi , de către o persoana, începând cu faza de atac,chifla conținând o lingura de tarate ovaz, neavând tolerate, nici ulei de masline, rămânând încă 1/2 lg tarate, s-o consumam in alte preparate.
  • Reteta la chifle o găsiți aici: https://bucataria-bunicii.ro/reteta/chifle-cu-aluat-oparit-fara-tolerate