Ingrediente

  • 150 g tarate ovaz
  • 50 g tarate grâu 
  • 50 g tarate pshillium 
  • 100 g gluten
  • 100 g lapte praf degresat
  • un ou
  • 30 g drojdie proaspăta
  • 550 ml apa calduta
  • Sare - o lingurița rasa

Instructiuni

  • In apa calduta dizolvăm drojdia.
  • Ingredientele uscate și sarea se amesteca, iar peste ele turnam apa cu drojdie și oul.
  • Amestecam bine cu o lingura, pana fainurile se omogenizează cu apa, apoi aluatul l-am pus in mașina de pâine , la programul frământare-dospire.Nu m-a ajutat prea mult mașina, pentru ca aluatul este mai vâscos , ca cel cu făina, dar măcar a avut o temperatura ideală pentru dospire.Se poate frământa manual, însă aluatul sa stea la dospit la cald.
  • După ce aluatul a crescut, l-am cantarit și împărțit in 10 bucati( pentru fiecare chifla avem o lingura tarate de ovaz).
  • Am modelat chiflele, ajutându-ma de palmele umezite cu apa.
  • Intr-un vas punem apa, sare și o lingurița de bicarbonat de sodiu.
  • Când apa clocoteste, adăugăm chiflele pe rând și lasam sa fiarbă , pana se umfla și se ridica deasupra( cam 2-3 minute).
  • Chiflele opărire le așezăm in tava, pe hârtie de copt.
  • Eu le-am copt in cuptorul pe gaz, preîncălzit, la foc mediu spre mare, apoi am scăzut focul, timp de o ora și 10 minute.După acest timp, am oprit focul, am lăsat usa intredeschisa și am lăsat chiflele in cuptor, încă 15 minute.
  • Le-am pus pe un grătar pentru a se raci complet.

Alte informatii

  • In dieta Dukan, chiflele se pot consuma din faza atac, neavând tolerate.
  • Fiecare chifla conține o lingura tarate de ovaz, deci pentru atac se consuma o chifla și jumătate, in croaziera se pot consuma doua chifle.