Ingredientele uscate și sarea se amesteca, iar peste ele turnam apa cu drojdie și oul.
Amestecam bine cu o lingura, pana fainurile se omogenizează cu apa, apoi aluatul l-am pus in mașina de pâine , la programul frământare-dospire.Nu m-a ajutat prea mult mașina, pentru ca aluatul este mai vâscos , ca cel cu făina, dar măcar a avut o temperatura ideală pentru dospire.Se poate frământa manual, însă aluatul sa stea la dospit la cald.
După ce aluatul a crescut, l-am cantarit și împărțit in 10 bucati( pentru fiecare chifla avem o lingura tarate de ovaz).
Am modelat chiflele, ajutându-ma de palmele umezite cu apa.
Intr-un vas punem apa, sare și o lingurița de bicarbonat de sodiu.
Când apa clocoteste, adăugăm chiflele pe rând și lasam sa fiarbă , pana se umfla și se ridica deasupra( cam 2-3 minute).
Chiflele opărire le așezăm in tava, pe hârtie de copt.
Eu le-am copt in cuptorul pe gaz, preîncălzit, la foc mediu spre mare, apoi am scăzut focul, timp de o ora și 10 minute.După acest timp, am oprit focul, am lăsat usa intredeschisa și am lăsat chiflele in cuptor, încă 15 minute.
Le-am pus pe un grătar pentru a se raci complet.
Alte informatii
In dieta Dukan, chiflele se pot consuma din faza atac, neavând tolerate.
Fiecare chifla conține o lingura tarate de ovaz, deci pentru atac se consuma o chifla și jumătate, in croaziera se pot consuma doua chifle.
Comentarii