Toate condimentele uscate, se amesteca împreuna cu sosul de soia,mierea și vinul.Acest baiț se toarnă, peste pulpele de rata spalate, astfel încât toată carnea sa fie unsa cu acest amestec.
Punem pulpele intr-o punga mai mare și le lasam la marinad, in frigider, câteva ore, sau peste noapte.
Prunele trebuie sa fie mari, iar sâmburii sa se desprindă ușor.
Le spălam , îndepărtăm sâmburii și le tăiem in 2-3 bucăți, in funcție de cât de mari sunt.
Intr-o tava mare, cu pereți mai înalți , așezăm prunele iar peste ele, punem pulpele de rata cu pielea in sus.
Tava se da la cuptor, întâi la foc mic, sa lase prunele sucul, apoi la foc mediu.Lasam tava in cuptor, pana când, s-a făcut un sos mai gros din prune,pulpele sunt rumenite, iar deasupra avem grăsimea lăsată de carne.
Comentarii