Ingrediente

  • 8 pulpe de rata
  • 2,5 kg prune mari
  • 2-3 steluțe anason
  • 2 batoane scortisoara
  • O ceașca vin
  • 3-4 linguri sos de soia
  • O lingura miere de albine
  • 1/2 lingura coriandru boabe
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 foi dafin
  • Fulgi de ardei iuti( optional)

Instructiuni

  • Toate condimentele uscate, se amesteca împreuna cu sosul de soia,mierea și vinul.Acest baiț se toarnă, peste pulpele de rata spalate, astfel încât toată carnea sa fie unsa cu acest amestec.
  • Punem pulpele intr-o punga mai mare și le lasam la marinad, in frigider, câteva ore, sau peste noapte.
  • Prunele trebuie sa fie mari, iar sâmburii sa se desprindă ușor.
  • Le spălam , îndepărtăm sâmburii și le tăiem in 2-3 bucăți, in funcție de cât de mari sunt.
  • Intr-o tava mare, cu pereți mai înalți , așezăm prunele iar peste ele, punem pulpele de rata cu pielea in sus.
  • Tava se da la cuptor, întâi la foc mic, sa lase prunele sucul, apoi la foc mediu.Lasam tava in cuptor, pana când, s-a făcut un sos mai gros din prune,pulpele sunt rumenite, iar deasupra avem grăsimea lăsată de carne.