Ingrediente

  • 8 pulpe de rata
  • 2 kg prune mari fără sâmburi
  • 2-3 steluțe anason
  • 2 batoane scortisoara
  • O ceașca vin
  • 6-7 linguri sos de soia de diferite tipuri
  • 2 linguri miere de albine

Instructiuni

  • Sosurile de soia, mierea și vinul se amesteca intr-un bol. Acest baiț se toarnă, peste pulpele de rata spalate, astfel încât toată carnea sa fie unsa cu acest amestec.
  • Punem pulpele intr-o punga mai mare, adăugăm stelutele de anason si batonul de scortisoara rupt in bucăți mici și le lasam la marinad, in frigider câteva ore, sau peste noapte. Dacă ne grăbim, lasam punga cu pulpe marinade 2-3 ore la temperatura camerei.
  • Prunele trebuie sa fie mari, iar sâmburii sa se desprindă ușor.
  • Le spălam , îndepărtăm sâmburii și le tăiem in 2-3 bucăți, in funcție de cât de mari sunt.
  • Intr-o tava mare, cu pereți mai înalți , așezăm prunele iar peste ele, punem pulpele de rata cu pielea in sus. Turnam peste pulpe si marinada rămasă in punga.
  • Se acoperă pulpele cu hârtie de copt umezita, iar tava o căptușim cu folie de aluminiu.
  • Se da la cuptorul încins la 200 grade, întâi pentru o ora, timp in care prunele își lasă sucul, apoi îndepărtăm doar folia de aluminiu. 
  • Dam tava la cuptor încă 30 minute, cand se verifica pulpele de rata, sa fie gătite, moment in care se da deoparte hârtia de copt, lăsând carnea descoperită.
  • Se da iar tava la cuptor încă 10-15 minute, sa se rumeneasca pulpele.
  • Mancarea noastră este gata cand, pielea pulpelor este rumenă, iar grăsimea lasata de ele este deasupra.
  • Optional se servește cu putina nuca prăjită, presărată peste prune.