Ingrediente

6 pulpe rata
4-5 cartofi
Sare, piper
1 pahar apa
Pentru ananas și legume sotate
1 morcov
1 ardei gras roșu
4-5 felii ananas proaspăt
2-3 linguri ulei de masline
Pulpele de rata se curată, se spală și se dau cu sare și piper.
Cartofii se curată și se taie felii groase.
Intr-o tava încăpătoare se pune hârtie de copt, se asaza cartofii, deasupra lor se pun pulpele de rata și se adauga un pahar de apa.
Se acoperă pulpele cu hârtie de copt, iar tava o acoperim cu folie de aluminiu .
Se da tava la cuptor la 175 grade, pentru o ora.
Se verifica ,dacă s-au gătit pulpele, înțepându-le cu o scobitoare.Dacă intra ușor in carne, iar prin locul înțepat, nu iese lichid tulbure, e semn ca sunt aproape gata.
Se îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt de pe carne și se mărește focul, pana pulpele și cartofii sunt rumeniți.
Când sunt gata, se oprește cuptorul, se acoperă tava cu hârtie și se lasă in cuptor încă 15 minute.
In acest timp sotăm legumele.
Morcovul se curată și se taie rondele.
Ardeiul se taie cubulete.
Ananasul proaspăt se curată bine de coaja, iar de aici folosim 4-5 felii, care se taie cubulete, iar mijlocul tare se îndepărtează.
In tigaie antiaderenta se pune uleiul și se pun rondelele de morcovi, pentru ca se gătesc msi greu.După 5 minute se adauga ardeiul, iar la final cubuletele de ananas.
Se gătesc 12-15 minute, la foc mediu spre mare,amestecand, sau scuturand tigaia din când in când.
Se presara sare după gust.

Instructiuni

  • Pulpele de rata se curată, se spală și se dau cu sare și piper.
  • Cartofii se curată și se taie felii groase.
  • Intr-o tava încăpătoare se pune hârtie de copt, se asaza cartofii, deasupra lor se pun pulpele de rata și se adauga un pahar de apa.
  • Se acoperă pulpele cu hârtie de copt, iar tava o acoperim cu folie de aluminiu .
  • Se da tava la cuptor la 175 grade, pentru o ora.
  • Se verifica ,dacă s-au gătit pulpele, înțepându-le cu o scobitoare.Dacă intra ușor in carne, iar prin locul înțepat, nu iese lichid tulbure, e semn ca sunt aproape gata.
  • Se îndepărtează folia de aluminiu și hârtia de copt de pe carne și se mărește focul, pana pulpele și cartofii sunt rumeniți.
  • Când sunt gata, se oprește cuptorul, se acoperă tava cu hârtie și se lasă in cuptor încă 15 minute.
  • In acest timp sotăm legumele.
  • Morcovul se curată și se taie rondele.
  • Ardeiul se taie cubulete.
  • Ananasul proaspăt se curată bine de coaja, iar de aici folosim 4-5 felii, care se taie cubulete, iar mijlocul tare se îndepărtează.
  • In tigaie antiaderenta se pune uleiul și gatim întâi rondelele de morcovi. După 5 minute se adauga ardeiul, iar la final cubuletele de ananas.
  • Se gătesc 10-12 minute, la foc mediu spre mare,amestecand, sau scuturand tigaia din când in când.
  • Se presara sare după gust.
  • Asezam pe farfurie o pulpa, câteva bucăți de cartofi și 2-3 linguri de ananas sotat.