Ingrediente

  • 2 pulpe miel mai micuțe
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurițe sare
  • 1/2 lingurița piper macinat
  • 1 lingurița coriandru pudra
  • 1 lingurița sumac
  • 2 lingurițe maghiran uscat

Instructiuni

  • Pulpele de miel se curată și se spală foarte bine. Cu cutitul se taie osul in partea inferioară, pentru a desprinde tendoanele. Carnea se șterge cu hârtie absorbanta.
  • Intr-un bol se pun toate condimentele, se amesteca și se freaca bine carnea, pe ambele părți.
  • Eu am băgat pulpele intr-o punga și le-am lăsat la frigider peste noapte, neștiind încă, in ce mod le voi gati.
  • A doua zi, am scos carnea de la rece, le-am pus intr-un vas, le-am uns cu ulei de masline si le-am lăsat doua ore, înainte de a le gati la cuptor.
  • Am văzut o reteta simpla de miel, făcută de Savori-urbane și mi-a plăcut felul de a fi gătite in cuptor, dar pe grătar.
  • Am pus o tava cu apa, pe un raft inferior al cuptorului, peste tava am asezat grătarul și am pus pulpele. Le-am gătit aproximativ o ora, la 160 grade, cu ventilatie, iar când am observat ca, pulpele se rumenesc, le-am acoperit cu hârtie de copt, sa nu se ardă prea tare. Dacă apa din tava a scăzut, se mai adauga apa, pentru a nu se arde, grăsimea și lichidul scurse din carne și colectate in tava respectiva.
  • După o ora am verificat carnea cu o scobitoare și am văzut ca intra ușor. Am întors pulpele, apucând de os cu o mănușa și le-am lăsat la cuptor încă 30 minute. Fiind carnea frageda, a fost gata intr-o ora și jumătate.
  • Am închis caldura cuptorului, iar pulpele le-am învelit in hârtie de copt. Au rămas in cuptor încă 30 minute, înainte de a le sevi la masa.
  • Între timp am făcut ciuperci sotate, care au mers de minune lângă pulpele rumene și gustoase.

Alte informatii