Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de vita(1,5 kg)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 40 g unt
  • Sare, piper
  • 1 pahar cu vin roșu 

Garnitura

  • 2 bucăți broccoli 
  • 50 g unt

Instructiuni

  • Pulpa de vita, fiind mai mare, am tăiat-o in doua pe lung.
  • După ce se spală, se condimentează cu sare, piper și se lasă la temperatura camerei 2 ore.
  • Intr-un vas antiaderent se pun uleiul și untul, iar când sunt încinse, se adauga cate o bucata de carne și se prăjeste pe toate părțile, doar cât se albește carnea.
  • Bucățile de carne prăjite se scot pe o farfurie.
  • Intr-un vas yena se asaza carnea, se toarnă grăsimea in care au fost prăjite, se pune vinul roșu și se acoperă totul cu hârtie de copt. Se pune capacul peste vas și se da la cuptor, pentru doua ore, la temperatura de 180 grade.
  • Se îndepărtează capacul și hârtia de copt, se pornește ventilația cuptorului și se gătește carnea, pana se rumenește, întorcând bucatile de carne, sau stropindu-le cu lichid din vas.
  • Scoatem vasul yena din cuptor și îl așezăm ușor pe un grătar. Se pune capacul și se lasă inca 15 minute, după care se poate servi.

Garnitura

  • Se desfac bucatile de broccoli in buchetele mici, care se fierb 4-5 minute, in apa cu putina sare.
  • Se scurg de apa si se calesc intr-un vas antiaderent, in care am pus untul la înfierbântat. Se amesteca ușor cu o paleta de lemn pentru a nu fărâma bucatile de broccoli. Se gătesc in unt 3-4 minute.
  • Se asaza pe un platou carnea tăiată felii, iar alături punem buchetele de broccoli.
  • Culoarea închisă pe exterior a cărnii, este de la vinul roșu, folosit la gătit.