Ingrediente

  • 1 bucata pulpa de vita angus (1200 g)
  • 150 g marinada ( zeama de portocale, sos de soia, ulei)

Garnitura

  • 4-5 morcovi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1/2 cana cu apa
  • Sare, piper

Instructiuni

  • Bucata de pulpa se curată de pielița ( dacă are), lăsând bucatile micuțe de grăsime.
  • Se stoarce o portocala, iar zeama se amesteca cu ulei si sos de soia, fiind in părți egale. Eu am folosit doua tipuri de sos de soia, Teriyaki, care este mai aromat și Master, având mai multă sare.
  • Pulpa curățata si spălata se pune intr-o punga, se toarnă marinada, se leagă punga si se lasă carnea in acest baiț, la temperatura camerei, timp de doua ore. Din cand in când, se întoarce punga, pentru ca baitul, sa cuprinda pulpa pe toate părțile.
  • Se încălzește cuptorul la 170 grade, se scoate carnea din baiț, se asaza pe grătarul cuptorului, pe raftul din mijloc, iar dedesubt se pune o tava cu apa, unde se va scurge lichidul din carne.
  • Eu am lăsat carnea in cuptor 30 minute, la 170 grade, apoi am acoperit-o cu hârtie de copt si am pornit ventilatia cuptorului, dar la temperatura de 150 grade, încă 30 minute.
  • Am verificat carnea cu o scobitoare si a pătruns ușor in ea.
  • Am oprit cuptorul, am învelit bucata de pulpa intr-o coala de hârtie de copt si am lăsat carnea învelită, in cuptorul încă 20 minute.
  • In timp ce carnea s-a odihnit in cuptor, am pregătit garnitura.
  • Se curată 4-5 morcovi și se taie bastonașe.
  • Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei, 1/2 cana de apa și bastonasele de morcovi.
  • Se gătesc la foc mediu, cu capac asezat pe tigaie, pana se înmoaie bucatile de morcovi, amestecand uneori in vas.
  • Când morcovii sunt moi, dar nu excesiv, ei trebuind, sa rămână întregi, se da capacul deoparte, se mărește flacara aragazului și se gătesc la foc iute, pana se evapora toată apa, scuturand tigaia uneori, pentru a nu se arde morcovii.
  • Se condimentează cu sare și piper, după gust.