Ingrediente
- O pulpa de miel( 1,3 kg)
- O lingurița maghiran
- 1/2 lingurița curry
- 1/2 lingurița piper
- O lingurița sare
- 2-3 foi de dafin
- 750 g cartofi
- O ceapa mare
- 100 ml apa
- 4-5 căței usturoi
- O punga mare pentru cuptor(35/43 am avut eu)
Instructiuni
- Pregătim carnea mai întâi:
- Se taie pulpa in doua,se curată și se spală foarte bine.
- Intr-un bol amestecam condimente uscate.
- Usturoiul se curată și se taie felii subtiri.
- Împănam carnea cu usturoi ( cu vârful cuțitului facem mici tăieturi ,unde introducem feliile de usturoi) , iar cu condimentele uscate frecăm bine carnea pe ambele părți.
- Lasam carnea intr-un vas,la temperatura camerei,cât pregătim cartofii și ceapa.
- Cartofii curatati se taie in jumătăți sau sferturi,depinde cât sunt de mari, iar ceapa curățata se taie julien.
- In punga punem ceapa și cartofii,așezăm carnea,adăugăm apa și foile de dafin,după care legam punga ermetic , cu clipsul care este in pachetul de pungi.
- Înțepam punga in partea superioară,cu o scobitoare sau un ac,de 4-5 ori ( așa se elimina vaporii care se formează in punga) și o punem in tava.
- Friptura se gătește la 180 grade la început,pentru jumătate de ora,după care se scade focul la 160 grade.
- După o ora și jumătate scoatem tava din cuptor,
- tăiem punga cu o foarfeca și lasam carnea sa se rumeneasca pentru 10 minute.
- Din când in când verificăm lichidul din punga,iar dacă e nevoie scadem temperatura cuptorului mai repede.
- Punga fierbinte contine aburi,deci trebuie avut grija , sa nu ne oparim.
- Gătitul la punga este un mod usor de a pregăti alimentele fără adaos de grăsime,păstrându-și aroma și gustul.
- De regula ,pe cutie sunt specificate diferite mâncăruri ,cu timpul și temperatura la care se gătesc.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii