Ingrediente

  • O pulpa de miel( 1,3 kg)
  • O lingurița maghiran 
  • 1/2 lingurița curry
  • 1/2 lingurița piper
  • O lingurița sare
  • 2-3 foi de dafin
  • 750 g cartofi
  • O ceapa mare
  • 100 ml apa
  • 4-5 căței usturoi
  • O punga mare pentru cuptor(35/43 am avut eu)

Instructiuni

  • Pregătim carnea mai întâi:
  • Se taie pulpa in doua,se curată și se spală foarte bine.
  • Intr-un bol amestecam condimente uscate.
  • Usturoiul se curată și se taie felii subtiri.
  • Împănam carnea cu usturoi ( cu vârful cuțitului facem mici tăieturi ,unde introducem feliile de usturoi) , iar cu condimentele uscate frecăm bine carnea pe ambele părți.
  • Lasam carnea intr-un vas,la temperatura camerei,cât pregătim cartofii și ceapa.
  • Cartofii curatati se taie in jumătăți sau sferturi,depinde cât sunt de mari, iar ceapa curățata se taie julien.
  • In punga punem ceapa și cartofii,așezăm carnea,adăugăm apa și foile de dafin,după care legam punga ermetic , cu clipsul care este in pachetul de pungi.
  • Înțepam punga in partea superioară,cu o scobitoare  sau un ac,de 4-5 ori ( așa se elimina vaporii care se formează in punga) și o punem in tava.
  • Friptura se gătește la 180 grade la început,pentru jumătate de ora,după care se scade focul la 160 grade.
  • După o ora și jumătate scoatem tava din cuptor,
  • tăiem punga cu o foarfeca și lasam carnea sa se rumeneasca pentru 10 minute.
  • Din când in când verificăm lichidul din punga,iar dacă e nevoie scadem temperatura cuptorului mai repede.
  • Punga fierbinte contine aburi,deci trebuie avut grija , sa nu ne oparim.
  • Gătitul la punga este un mod usor de a pregăti alimentele fără adaos de grăsime,păstrându-și aroma și gustul.
  • De regula ,pe cutie sunt specificate diferite mâncăruri ,cu timpul și temperatura la care se gătesc.