Se taie pulpa in doua,se curată și se spală foarte bine.
Intr-un bol amestecam condimente uscate.
Usturoiul se curată și se taie felii subtiri.
Împănam carnea cu usturoi ( cu vârful cuțitului facem mici tăieturi ,unde introducem feliile de usturoi) , iar cu condimentele uscate frecăm bine carnea pe ambele părți.
Lasam carnea intr-un vas,la temperatura camerei,cât pregătim cartofii și ceapa.
Cartofii curatati se taie in jumătăți sau sferturi,depinde cât sunt de mari, iar ceapa curățata se taie julien.
In punga punem ceapa și cartofii,așezăm carnea,adăugăm apa și foile de dafin,după care legam punga ermetic , cu clipsul care este in pachetul de pungi.
Înțepam punga in partea superioară,cu o scobitoare sau un ac,de 4-5 ori ( așa se elimina vaporii care se formează in punga) și o punem in tava.
Friptura se gătește la 180 grade la început,pentru jumătate de ora,după care se scade focul la 160 grade.
După o ora și jumătate scoatem tava din cuptor,
tăiem punga cu o foarfeca și lasam carnea sa se rumeneasca pentru 10 minute.
Din când in când verificăm lichidul din punga,iar dacă e nevoie scadem temperatura cuptorului mai repede.
Punga fierbinte contine aburi,deci trebuie avut grija , sa nu ne oparim.
Gătitul la punga este un mod usor de a pregăti alimentele fără adaos de grăsime,păstrându-și aroma și gustul.
De regula ,pe cutie sunt specificate diferite mâncăruri ,cu timpul și temperatura la care se gătesc.
Comentarii