Ingrediente

Blat

Crema

  • 250 ml lapte semidegresat
  • 1 plic budinca de vanilie (40 g amidon)
  • 130 g branza degresată 0,2% grăsime 
  • 20 g unt
  • Indulcitor după gust
  • 1 praf de sare

Glazura

  • 10 g cacao degresată
  • 10 g lapte praf degresat
  • 10 g indulcitor
  • 30-40 ml apa, sau lapte semidegresat

Decor

  • 2 lingurițe lapte praf degresat
  • 1-2 lingurițe apa

Instructiuni

  • Din biscuitii cu cacao, după reteta postata la ingrediente, am folosit 24 de bucăți, care conțin 3 linguri tarate ovaz.

Crema

  • Se face o budinca, după instructiunile de pe plic, doar ca am folosit 250 ml lapte.
  • Când budinca este fierbinte, am adăugat branza degresată și untul. Cu un tel am omogenizat bine crema, apoi am pus o folie alimentara direct pe ea și am lăsat-o sa se răcească foarte puțin (10 minute maxim), apoi se mixează puțin in ea. Crema trebuie sa fie calda, când o folosim, sa poată fi intinsa. 
  • Pe o farfurie am pus putina crema, pentru a face priza cu primul rând de biscuiți, sa nu alunece de pe farfurie, am asezat 8 biscuiți, apoi 1/2 din crema, care se nivelează, al doilea rând de biscuiți, iar crema și terminam cu al treilea rând de biscuiți, care ii ungem cu crema care iese pe margini.
  • Se învelește prajitura cu folie alimentara și se da la rece peste noapte, pentru a se înmuia biscuitii.
  • A doua zi se îndepărtează folie și se toarnă deasupra glazura calduta, care se întinde cu un cuțit.
  • Pentru glazura, se fierb 1-2 minute, toate ingredientele, sa obținem un sos gros.
  • Pentru decor, am amestecat laptele praf cu putina apa, iar cu lingurița am făcut pete albe peste glazura, la final am trasat linii cu o scobitoare, de la un capăt la altul.
  • Prăjitura se da la rece, pana se întărește glazura.
  • In dieta Dukan, se consuma din croaziera și conține: 3 linguri tarate ovaz, de la biscuiți, 40 g amidon din budinca, care este tolerat, 20g tolerat/zi și unt, 20 g permis in doua zile de croaziera, in locul uleiului de masline.