Ingrediente

  • 2 oua mici (100 g)
  • 200 g iaurt semidegresat
  • 50 g indulcitor (xilitol)
  • 1 praf de sare
  • Esența rom și vanilie
  • 60 g tarate ovaz macinate (4 linguri)
  • 20 g tarate pshillium (2 linguri)
  • 10 g tarate grâu (1 lingura)
  • 30 g cacao degresată
  • 50 g izolat proteic de zer, sau proteina de soia
  • 5 g făina konjak
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura ulei de masline

Instructiuni

  • Ingredientele uscate se amesteca împreuna cu praful de copt.
  • Ouăle, praful de sare, indulcitorul și esentele se bat cu telul, se incorporeaza iaurtul, iar la final se pune amestecul uscat. Se amesteca la început cu lingura, iar la final când adăugăm uleiul de masline, framantam cu mâna, doar cat îl incorporam bine in aluat.
  • Umezim palmele cu apa și strângem aluatul, dându-i forma unei bile, care se învelește in folie alimentara și se da la frigider pentru o ora. Eu, fiind ocupată, am lăsat aluatul la frigider 3 ore.
  • Încălzim cuptorul la 160 grade.
  • Aluatul se întinde cu sucitorul intr-o foaie de 5-7 mm, se îndreaptă marginile, se inteapa cu furculita și se decupeaza biscuitii, cu forma de 5/5 cm. Marginile rămase se strâng iar sub forma unei bile, se intinde și se decupeaza, continuind pana terminam aluatul de decupat.
  • Se asaza in tava tapetata cu hârtie, cu mică distanță între ei.
  • Se coc in cuptorul preîncălzit la 160 grade, timp de 25 minute, apoi încă 5 minute cu ventilatia cuptorului pornita.
  • Se inchide caldura, se întredeschide puțin usa cuptorului și lasam tava încă 10 minute, pentru a se usca biscuitii mai bine.
  • Se scot din tava și se răcesc pe un grătar.
  • In dieta Dukan, biscuitii se consuma in doua zile de croaziera, nu conține tolerate, iar dacă renunțam la ulei și folosim iaurt degresat, biscuitii se pot consuma din faza de atac.