Dovleceii se curată de coaja, se dau pe răzătoarea mare și se lasă deoparte, pentru a lasă sucul. Între timp pregătim celelalte ingrediente.
Încălzim cuptorul la 170 grade.
Pregătim tava, asezand hârtie de copt, eu folosind una de 30/10 cm.
Carnea fiarta se toaca mărunt, sau se pasează, după preferința.
Morcovul curățat se da pe răzătoarea mică, iar ceapa se toaca mărunt.
Intr-un vas punem dovlecei scurși bine de apa, carnea, restul legumelor și amestecam bine.
Peste acestea se adauga ouale, smantana, făina si pătrunjelul tocat, omogenizand bine compozitia.
Se toarnă in tava, se nivelează si se da la cuptor pentru o ora. După acest timp, se scoate tava din cuptor si se pun deasupra câteva bucăți de unt.
Se da iar la cuptor, pornind ventilatia cuptorului, pentru încă 15-20 minute, pana ce placinta trece testul scobitorii. Untul face ca, placinta sa facă deasupra, o crusta moale si aurie, împiedicând legumele, sa se usuce.
Când trece testul scobitorii, adică introducem o scobitoare in diferite părți ale plăcintei, iar când o scoatem, trebuie sa fie curată, sa nu rămână pe ea urme de aluat crud, atunci scoatem tava din cuptor, iar placinta se ia cu tot cu hârtie si se asaza pe un blat de lemn. Când se răcește puțin, se scoate hârtia, trăgând ușor de ea.
Este o placinta, care arata ca un drob, dar are consistenta unei budinci, fiind pe placul unor micuti de 1 an si 4 luni.
Fiind o placinta pentru copii, nu am pus deloc sare, doar untul care l-am pus deasupra a avut sare.
Comentarii