Ingrediente

Pentru acest preparat avem nevoie de: 

  • Rondele de somn
  • Legume: ceapa,morcovi,ardei grasi,usturoi
  • Pasta de rosii sau roșii curățate de pielița 
  • Sare și piper
  • Un pahar de vin
  • 2-3 foi de dafin

Instructiuni

  • Rondelele de somn se condimentează cu sare și piper.
  • Ceapa se taie julien,morcovii se toaca rondele,ardeii in felii mai mari iar usturoiul in felii subtiri.
  • Dacă folosim roșii,le curățăm de coaja și le tocam.
  • Intr-o tava se aseaza in straturi: ceapa,morcovii,ardeii și usturoiul.
  • Peste legume așezăm rondelele de somn,turnam roșiile și vinul deasupra,adăugăm 2-3 foi de dafin.
  • Dam tava la cuptor,la foc mic,pana se formează un sos in tava.
  • Servim aceasta plachie cu pătrunjel tocat deasupra.
  • Cantitatile de legume sunt in funcție de bucatile de peste.
  • Fiind un peste gras,nu e nevoie sa adăugăm ulei.
  • Se poate folosi orice fel de peste,de preferat sa fie un peste gras.
  • Se poate consuma atât calda cât și rece.
  • O reteta asemănătoare, dar cu legumele călite, găsiți in linkul urmator:https://bucataria-bunicii.ro/reteta/rondele-de-somn-cu-legume-la-cuptor