Ingrediente
Pentru acest preparat avem nevoie de:
- Rondele de somn
- Legume: ceapa,morcovi,ardei grasi,usturoi
- Pasta de rosii sau roșii curățate de pielița
- Sare și piper
- Un pahar de vin
- 2-3 foi de dafin
Instructiuni
- Rondelele de somn se condimentează cu sare și piper.
- Ceapa se taie julien,morcovii se toaca rondele,ardeii in felii mai mari iar usturoiul in felii subtiri.
- Dacă folosim roșii,le curățăm de coaja și le tocam.
- Intr-o tava se aseaza in straturi: ceapa,morcovii,ardeii și usturoiul.
- Peste legume așezăm rondelele de somn,turnam roșiile și vinul deasupra,adăugăm 2-3 foi de dafin.
- Dam tava la cuptor,la foc mic,pana se formează un sos in tava.
- Servim aceasta plachie cu pătrunjel tocat deasupra.
- Cantitatile de legume sunt in funcție de bucatile de peste.
- Fiind un peste gras,nu e nevoie sa adăugăm ulei.
- Se poate folosi orice fel de peste,de preferat sa fie un peste gras.
- Se poate consuma atât calda cât și rece.
- O reteta asemănătoare, dar cu legumele călite, găsiți in linkul urmator:https://bucataria-bunicii.ro/reteta/rondele-de-somn-cu-legume-la-cuptor
Comentarii