Ingrediente

  • 600 g ficat de porc
  • 250 ml lapte
  • O ceapa 
  • Un morcov
  • 30 ml ulei
  • 80 g unt
  • 2-3 linguri smantana cu 40% grăsime
  • Sare,piper
  • Nucșoara ( optional )
  • O ceașca apa
  • O ceașca vin

Instructiuni

  • Ficatul se taie bucăți mici,se spală și se pune intr-un vas, unde îl acoperim cu lapte.Se lasă 2-3 ore.
  • După ce a stat in lapte , bucatile de ficat se spală și se se pun la innabusit împreuna cu uleiul, 30 g unt, ceapa, morcovul și apa.Acoperim vasul și gătim ficatul ,la foc mediu, pana se evapora apa,fără a prăji ficatul și legumele.Adăugăm vinul,sare,piper și lasam pe foc 3-4 minute.
  • Se pune intr-un vas și cu ajutorul blenderului vertical,mixam , obținând o pasta .Adaugam restul de unt iar după gust,adăugăm smantana,sare și nucsaoara.
  • Astfel obținem un pate fin,care pe lângă faptul ca e gustos, este sănătos, fără conservanți și diferite e-uri.
  • Se păstrează la frigider,in borcan de sticla.