1/2 linguriță pudră din semințe de vanilie, sau esență de vanilie
2 fire șofran pentru culoare (opțional)
1/2 linguriță sare
200 g orez konjac fără clatire
Instructiuni
Se pornește cuptorul la 170 grade, căldură sus-jos și ventilație.
Orezul se spală într-o sită, sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
Laptele se pune într-un vas și se înfierbântă.
Într-un bol se pun tărâțele de ovăz, gălbenușurile, îndulcitorul, sarea, pudra de vanilie și opțional șofran, pentru culoare. Dacă folosiți esență de vanilie se pune la final, când este fiartă crema. Se amestecă totul foarte bine, până obținem o cremă, iar când laptele este fierbinte, se toarnă în fir subțire peste amestecul de tarate.
Se omogenizează bine, se toarnă în vasul în care am înfierbântat laptele și se pune totul la fiert, timp de 3-4 minute, până se umflă tărâțele, iar laptele se îngroașă.
Se incorporeaza orezul.
Compoziția obținută se toarnă în vas termorezistent, sau cum am procedat acum, am împărțit compoziția în mod egal în două vase de lut.
Se așază formele cu orez într-o tavă cu apă, cat să ajungă la jumătatea formelor.
Se dă în cuptorul preîncălzit la 170 grade cu ventilație, pentru 25-30 minute, până prinde o crustă rumenă deasupra.
Se oprește căldura cuptorului, se lasă ușa întredeschisă și se lasă tava acolo, până se răcește apa din ea.
Se scot formele cu orez și se lasă la răcit complet.
În dietă Dukan, acest preparat se poate consuma într-o singură zi de croazieră, având două linguri tarate de ovăz, porția obligatorie pentru o zi din faza a doua a dietei.
Comparând acest orez unde am folosit tarate, cu celălalt unde am pus amidon, diferențele de gust nu sunt, doar diferă consistența și aspectul: orezul cu amidon este cremos, orezul cu tarate este mai cleios și mai închis la culoare.
Comentarii