40 g amidon de porumb (1 plic praf de budinca fara zahăr, cu aromă de vanilie)
2 gălbenușuri
200 g orez konjac (1 pachet orez Konjac fără clătire)
1 linguriță sare
1 linguriță esență vanilie
Instructiuni
Încălzim cuptorul la 170 grade, sus-jos și ventilație.
Orezul se pune într-o sită și se clătește sub jet de apă rece.
Intr-un vas antiaderent se pun la fiert 500 ml lapte, sarea și îndulcitorul.
Intr-un bol se pun gălbenușurile, amidonul și restul de lapte rece (150 ml) și se amestecă bine cu un tel.
Când laptele începe, să clocotească, se toarnă amestecul de amidon și se fierbe, până se îngroașă, amestecând mereu.
Se adaugă orezul clătit și se lasă pe foc, doar cat trage un clocot. Se gustă, iar dacă e nevoie, se mai pune sare, îndulcitor și arome.
Amestecul de budincă cu orez se toarnă într-un vas termorezistent.
Vasul se așază într-o tavă, în care se pun 2-3 căni de apă, cat să cuprindă vasul cam de două degete.
Se dă tava la cuptor pentru 23-25 minute, sau până se rumenește budinca deasupra.
Se scoate tava din cuptor, iar vasul rămâne în apă fierbinte încă 15-20 minute, apoi se scoate din apă și se lasă la răcit.
Se servește când este complet rece.
În dieta dukan acest orez cu lapte la cuptor se consumă într-o zi de croazieră, având două tolerate de același fel, sau în două zile și atunci avem un singur tolerat (20 g amidon de porumb/zi= 1 tolerat).
Se face foarte repede, orezul se gătește foarte bine la cuptor, iar din punctul meu de vedere este cel mai delicios și cremos orez cu lapte.
Comentarii