Ingrediente

  • 650 ml lapte semidegresat
  • 40 g indulcitor (xilitol)
  • 40 g amidon de porumb (1 plic praf de budinca fara zahăr, cu aromă de vanilie)
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g orez konjac (1 pachet orez Konjac fără clătire)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță esență vanilie

Instructiuni

  • Încălzim cuptorul la 170 grade, sus-jos și ventilație.
  • Orezul se pune într-o sită și se clătește sub jet de apă rece.
  • Intr-un vas antiaderent se pun la fiert 500 ml lapte, sarea și îndulcitorul.
  • Intr-un bol se pun gălbenușurile, amidonul și restul de lapte rece (150 ml) și se amestecă bine cu un tel.
  • Când laptele începe, să clocotească, se toarnă amestecul de amidon și se fierbe, până se îngroașă, amestecând mereu.
  • Se adaugă orezul clătit și se lasă pe foc, doar cat trage un clocot. Se gustă, iar dacă e nevoie, se mai pune sare, îndulcitor și arome.
  • Amestecul de budincă cu orez se toarnă într-un vas termorezistent.
  • Vasul se așază într-o tavă, în care se pun 2-3 căni de apă, cat să cuprindă vasul cam de două degete.
  • Se dă tava la cuptor pentru 23-25 minute, sau până se rumenește budinca deasupra.
  • Se scoate tava din cuptor, iar vasul rămâne în apă fierbinte încă 15-20 minute, apoi se scoate din apă și se lasă la răcit.
  • Se servește când este complet rece.
  • În dieta dukan acest orez cu lapte la cuptor se consumă într-o zi de croazieră, având două tolerate de același fel, sau în două zile și atunci avem un singur tolerat (20 g amidon de porumb/zi= 1 tolerat).
  • Se face foarte repede, orezul se gătește foarte bine la cuptor, iar din punctul meu de vedere este cel mai delicios și cremos orez cu lapte.