Ingrediente
- 650 ml lapte semidegresat
- 40 g indulcitor (xilitol)
- 40 g amidon de porumb (1 plic praf de budinca fara zahăr, cu aromă de vanilie)
- 2 gălbenușuri
- 200 g orez konjac (1 pachet orez Konjac fără clătire)
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță esență vanilie
Instructiuni
- Încălzim cuptorul la 170 grade, sus-jos și ventilație.
- Orezul se pune într-o sită și se clătește sub jet de apă rece.
- Intr-un vas antiaderent se pun la fiert 500 ml lapte, sarea și îndulcitorul.
- Intr-un bol se pun gălbenușurile, amidonul și restul de lapte rece (150 ml) și se amestecă bine cu un tel.
- Când laptele începe, să clocotească, se toarnă amestecul de amidon și se fierbe, până se îngroașă, amestecând mereu.
- Se adaugă orezul clătit și se lasă pe foc, doar cat trage un clocot. Se gustă, iar dacă e nevoie, se mai pune sare, îndulcitor și arome.
- Amestecul de budincă cu orez se toarnă într-un vas termorezistent.
- Vasul se așază într-o tavă, în care se pun 2-3 căni de apă, cat să cuprindă vasul cam de două degete.
- Se dă tava la cuptor pentru 23-25 minute, sau până se rumenește budinca deasupra.
- Se scoate tava din cuptor, iar vasul rămâne în apă fierbinte încă 15-20 minute, apoi se scoate din apă și se lasă la răcit.
- Se servește când este complet rece.
- În dieta dukan acest orez cu lapte la cuptor se consumă într-o zi de croazieră, având două tolerate de același fel, sau în două zile și atunci avem un singur tolerat (20 g amidon de porumb/zi= 1 tolerat).
- Se face foarte repede, orezul se gătește foarte bine la cuptor, iar din punctul meu de vedere este cel mai delicios și cremos orez cu lapte.
 
							 
					 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                 
                                
Comentarii